PIT North Macedonia 2024: Lean. Green. Digital. 18. i 19. aprila 2024. u Skoplju

Komentari: 0

PIT North Macedonia 2024: Lean. Green. Digital. regionalni je stručni događaj posvećen Proizvodnji, Industriji i Tehnologiji, a održaće se 18. i 19. aprila 2024. u Skoplju u organizaciji agencije za industrijski marketing Bravaria Industrial Marketing, koorganizaciji Economic Chamber of North Macedonia i USAID North Macedonia (Private Sector Regional Integration Support Activity) te u saradnji s brendom PIT Events i partnerima MAMEI, Infoverse, ZAVAR, Privredna komora Severne Makedonije, Trgovinska komora Severne Makedonije, TARGER E&C, AHK, Privredna / Gospodarska komora FBiH, Privredna komora Srbije, International Finance Corporation.

PIT Events jedinstven je model poslovnih događaja u čijem su fokusu proizvodnja, industrija i tehnologija, osmišljen da u kratkom vremenu učesnicima ponudi komprimirana najnovija znanja i dostignuća, realne uvide i dobre prakse te pruži priliku za susrete i umrežavanja, kao i podsticaj za rast i saradnju.

PIT North Macedonia 2024 svojevrstan je nastavak ciklusa regionalnih događaja započetih prošle godine, na PIT Adria Summitu 2023 održanom u Beogradu.

„Nakon prošlogodišnjeg PIT Adria Summita 2023 održanog u Beogradu te odličnih povratnih informacija i reakcija, pokrenuli smo inicijativu za održavanje ovog događaja u Severnoj Makedoniji.

Svesni da su društvena i poslovna okruženja današnjice nestabilna, neizvesna, kompleksna i dvoznačna, procenjujemo da mikroprostori, regioni traže značajniji podsticaj te ažurnije i obimnije zastupanje u širim kontekstima”, ističu organizatori.

Vitki, zeleni i digitalizirani modeli poslovanja nužan su zahtjev budućnosti.

Imajući to u vidu, ključne teme ovog događaja upravo su Lean. Green. Digital, kao suštinske pretpostavke održive i profitabilne konkurentnosti.

“Kao pojedinci i pojedinačne kompanije teško da možemo postići punu konkurentnost u globalnim okvirima. Kao zajednica, međutim, možemo mnogo te ovaj događaj u Severnu Makedoniju donosimo kao priliku da autentičnosti i vrednosti regiona iskoristimo za rast svih“, poruka je organizatora.

Iz agende izdvajamo: Jesu li balkanske kompanije spremne za natjecanje s kompanijama EU? l Uloga vođenja i organizacijske kulture u izgradnji pozitivnog imidža poslodavca l Prikaz najboljih praksi l Izgradnja regionalnih kapaciteta za suočavanje s globalnim izazovima l Lean i fizika fabrike: Kako i u kojoj meri optimizirati proizvodnju? l Studije rada i ergonomija: Kako povećati produktivnost i zadovoljstvo zaposlenika? l Upravljanje lancem snabdevanja l Proces implementacije UI l Kolaborativni roboti - Budućnost je ovde l Digitalna transformacija u proizvodnji: Pametne fabrike u akciji l Zaštita kritične infrastrukture - izazov izoliranih sistema.

Učesnike očekuju dva izuzetna panela:

PowerPanel: Digitalizacija proizvodnje za obične smrtnike - Kako koristiti tehnologiju za uspeh?

HumanPotentialPanel: Kako privući i zadržati radnike?

Najavljujemo i neke od govornika: Marta Naumovska Grnarova, CEO ZAVAR Company, osnivačica ZAVAR Design i predsjednica MAMEI-ja l Katarina Miloševska, menadžerica Infoversea l Lejla Kraljević, suosnivačica Derubis Caravansa l Dragana Vujović Đermanović, savetnica za rast i razvoj lidera, menadžera, preduzetnika i kompanija l Jelena Pavlović, kouč, osnivačica i direktorica Koučing centra l Samira Avdić, CEO agencije Bravaria Industrial Marketing l Idriz Selimović, vlasnik i Lean konsultant kuće Praktischlean l Tarik Kadrispahić, suosnivač i direktor Targer E&C l Aleksandar Međedović, viši stručnjak pri International Finance Corporation IFC l Tijana Karaklić, kouč, trenerica i edukatorica pri Koučing centru l Prof. Darko Lazarov Ph.D, International Institute for Business Analysis l

Prijaviti se možete putem linka PIT North Macedonia 2024: Lean. Green. Digital, a za dodatne informacije pišite na bravaria@bravaria.ba.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti