Parker slavi 25 godina sistema EO-2!

Komentari: 0

Tokom poslednjih 25 godina, sistem EO-2 je postajao sve popularniji zahvaljujući jednostavnom rukovanju, funkcijama koje donose uštedu vremena i smanjenje troškova, kao i različitim prednostima u pogledu sklapanja.

Sistem EO-2 je osmišljen za metričke cevi i zasniva se na standardima DIN 3861; DIN 2353 i ISO 8434-1. EO-2 priključci su dostupni u veličinama serije LL, L i S. 

Skup jedinstvenih funkcija i komponenata doprinose njihovom uspehu, na primer: 

Elastomerni zaptivači na svim spojevima: Elastomerni zaptivač je zajednički svim EO-2 priključcima i osigurava rad bez curenja i potrebe za dotezanjem – čak i u ekstremnim radnim uslovima. Takođe osigurava da su sve cevne spojnice hermetički zaptivene. Podršku ovom dejstvu zaptivanja pruža pritisak, zbog čega su EO-2 priključci pogodni za primene pod visokim pritiskom. 

Funkcionalna navrtka je ključni element EO-2 priključka koji olakšava korišćenje komponenata priključaka i doprinosi smanjenju troškova skladištenja i nabavke. EO-2 zaptivni i noseći prsten su kombinovani kao par i postavljeni unutar funkcionalne navrtke, tako da ova tri dela čine jedan funkcionalni element. Pojedinačni elementi ne mogu da se zaborave, pomešaju ili sklope na pogrešan način. Sklapanjem komponenata radi dobijanja pojedinačnih spojeva, ostvaruje se ušteda vremena i smanjenje troškova.

EO-2 može da se koristi u primenama do 800 bar (serija S) i 500 bar (serija L). 

Zahvaljujući višim nivoima pritiska, jeftinija „L“ serija može da se koristi umesto teže „S“ serije, što takođe predstavlja prednost u primenama u ograničenim ili malim prostorima.

Izvor: Parker Hannifin Ges.m.b.H. Wiener Neustadt, Austrija - Podružnica u Sloveniji,

tel.: +386 (0)7 337 66 50, faks: +386 (0)7 337 66 51,

e-mail: parker.slovenia@parker.com,
www.parker.si - Miha Šteger

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti