Parker hidraulični cilindri sa senzorom pozicioniranja Intellinder

Komentari: 0

Jedna od najnovijih inovacija firme Parker je integrisani senzor pozicije za hidrauličke cilindre za industrijske kao i mobilne aplikacije, koji u kombinaciji sa niskim troškovima poboljšava instalacije i održavanje. Hidraulični cilindri opremljeni Intellinder senzorom, predstavljaju robusno rešenje otporno na oštećenja uz ispunjeni zahtev za preciznom povratnom informacijom linearnog položaja.

Intellinder senzor podržava širok spektar različitih funkcija u mnogim aplikacijama, uključujući elektronsko prigušenje, praćenje opterećenja, automatsko podešavanje nivoa, vraćanje na poziciju i slično.

Obeležavanjem klipnjače jedinstvenim uzorkom i povezivanjem optoelektronskog senzora na čelo hidrauličnog cilindra, ova virtuelna “plug and play” tehnologija omogućava stalnu povratnu informaciju lenarnog položaja, posredstvom senzora koji čita uzorak sa klipnjače.

Intellinder hidraulični cilindri dostupni su u prečnicima klipnjače od 25 do 127 mm u kombinaciji sa odgovarajućim dimenzijama klipa i dužine hoda do 2,4 m. Ova tehnologija je naročito pogodna za dvostrane hidraulične cilindre.

 

Izvor: Parker Hannifin Ges.m.b.H

www.parker.si

parker.slovenia@parker.com

Miha Šteger

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti