Pametni pokretači motora

Komentari: 0

Proces automatizacije polako, ali sigurno ulazi u sve grane industrije, čuvajući na taj način glavni resurs današnjice – vreme. Osnovni elementi automatizovanih sistema su motori, raznih veličina i snaga.

Za pokretanje, zaustavljanje i zaštitu motora tradicionalno se koriste komponente sklopne opreme, kontaktori, motorno-zaštitni prekidači i sl. Međutim vrlo često aplikacije zahtevaju postepeno pokretanje ili zaustavljanje motora, rad pri različitim brzinama, jednom rečju potrebna je fina kontrola i zaštita. Phoenix Contact nudi rešenje u malom pakovanju.

Contactron Speed Starter kako proizvođač naziva novu generaciju pokretača motora unosi malu revoluciju u ovu oblast nudeći bezbedan, jednostavan i efikasan rad sa trofaznim asinhronim motorima.

Na samom uređaju ugrađen je displej, tri tastera i rotacioni točkić pomoću kojih se na vrlo intuitivan način vrši konfigurisanje. Dostupne su funkcije promenljive brzine, počev od deklarisane pa do vrlo male brzine koja je potrebna u sistemima transportnih traka, preko laganog (soft) starta i zaustavljanja pa sve do funkcija energetske efikasnosti.

Ovaj koncept omogućava brzu i jednostavnu instalaciju u samo par koraka. Još jedna funkcija koja izdvaja Speed Starter od sličnih uređaja nazvana je STO (Safe Torque Off) koja omogućava hitno zaustavljanje motora.

Pečurkasti taster (sve stop) povezuje se direktno na Speed Starter čime se izbegava kompleksna procedura kao i dodatni kontaktori. Bezbednost je potkrepljena SIL 3 i PL e se rtifikatima.

Takođe prisutne su sve osnovne funkcije pokretača motora, start u jednom i u drugom smeru, zaštita od preopterećenja, kao i zaustavljanje motora pri punoj brzini.

Trenutno su dostupni uređaji za motore male snage (od 0,25 kW do 1,5 kW), ali se uskoro očekuje proširenje game na motore veće snage.

Dostupne su verzije sa ili bez EMC filtera kao i opcije ulaznog (komandnog) napona koji može biti monofazni ili trofazni. Posebna karakteristika na kojoj Phoenix Contact insistira kod svih proizvoda jeste što manje kućište kako bi se prostor u elektro-ormanu što bolje iskoristio. U slučaju Speed Starter-a kompaktno kućište je širine samo 35 mm.

Iskoristite sve benefite novih pokretača motora, kontaktirajte nas za pravo rešenje!

Ekskluzivni zastupnik brenda Phoenix Contact za tržište Srbije:
Autoput za Novi Sad 110b, 11080 Beograd, Zemun
Telefon: +381 11 4145 900
E-mail: office@konvex.rs
Web: www.konvex.rs

Posetite naš web shop b2b.konvex.rs/shop


 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti