Onlajn panel „Odgovor biznisa na krize: kontinuitet i bezbednost“

Komentari: 0
Fotografija od: rnids.rs

Podsećamo vas da će se sutra, 27.10. održati onlajn panel „Odgovor biznisa na krize: kontinuitet i bezbednost“ u toku koga će biti razmatrano kako organizacije mogu da odgovore na krizu sa kojom se globalno suočavamo, kako da se izbore ne samo sa sajber, već i drugim pretnjama i pripreme adekvatne planove za kontinuitet poslovanja.

Oko 33,7% korisnika interneta u Srbiji od početka 2020. suočilo se sa bar jednim pokušajem hakera da im inficiraju podatke malverom, a najčešće targetirane kampanje u našem regionu pripisuju se grupama CactusPete, Sofacy, GazaTeam pokazuju podaci stručnjaka za bezbednost kompanije Kaspersky.

O najčešćim napadima i stanju u domenu sajber bezbednosti biće reči tokom prvog panela koji možete da pratite sutra,27.10. od 12 časova putem sledećeg linka.

Tokom panela posvećenog bezbednosti govore Denis Legezo, viši istraživač bezbednosti u Globalnom timu za istraživanje i analizu (GReAT) kompanije Kaspersky, Viktor Varga, Unicom CERT i Žarko Kecić, rukovodilac Sektora IKT servisa RNIDS-a.

Šta su business continuity i disaster recovery planovi, koje korake je potrebno napraviti pri njihovoj izradi i testiranju, i šta sve kompanije mogu da preduzmu da bi se što uspešnije izborile sa nepredvidivim događajima kao što je pandemija i “zaključavanje” planete, biće objašnjeno u uvodnom izlaganju panela posvećenog planovima za kontinuitet poslovanja.

Biće reči o tome kako obavljati poslove revizije onlajn bez komunikacije licem u lice sa klijentom i o tome kako da postupa institucija koja obrađuje mnogo štampane dokumentacije da bi sačuvala kontinuitet u rešavanju predmeta tokom vanrednih okolnosti.

Govore: Branko Subotić, viši menadžer ITRA tima kompanije Ernst & Young, Vladimir Marić, direktor Zavoda za intelektualnu svojinu i Bojana Dedić, menadžer u kompaniji Moore Stephens.

Panel organizuje Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) čime nastavlja tradiciju organizacije događaja u oktobru kojima se obeležava Evropski mesec sajber bezbednosti, ustanovljen na inicijativu ENISA (Agencija EU za bezbednost mreža i podataka).

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti