NOVE TEHNOLOGIJE I AKTUELNI IZAZOVI INDUSTRIJE PAKOVANJA

Komentari: 0

Vreme u kome radimo i živimo je verovatno najpodložnije promenama koje sa sobom donose nove tehnologije. Promene su vidne, prisutne iz dana u dan. Industrija pakovanja u kojoj kompanija StanTech deluje, toliko se brzo menja, da je postala sinonim za automatsko funkcionisanje procesa.

StanTech budno prati novitete i dešavanja, uklapa se u svetske trendove koje razvija i usmerava razvojni koncept Industrija 4.0. Ovom konceptu razvoja pružaju podršku sve Vlade država, sve velike kompanije koje se bave razvojem tehnike i tehnologije.

StanTech je firma koja se bavi visokozahtevnim tehničkim rešenjima u oblasti automatskih sistema industrije pakovanja, tako da spremno odgovara zahtevima globalnog koncepta razvoja INDUSTRIJA 4.0.

Kompleksnost savremenih zahteva u oblasti pakovanja se očitava kao preciznost, brzina, dugotrajnost, jednostavnost.

StanTech oprema je spremna da menadžmentu fabrika daje podatke o efikasnosti, broju odrađenih ciklusa, postoji mogućnost logovanja operatera te je moguće pratiti i personalnu efikasnost, te reagovati u smislu poboljšanja znanja određenih osoba.

Mogu se pratiti vreme i uzroci zastoja, pa delovati na kompletnu efikasnost sistema.

Da bi se svi ovi zahtevi ispunili, inženjerski timovi se bave konceptima, konstrukcijom, integracijom i proverom svih detalja u ovom složenom procesu.

Tek nakon potvrda sa testiranja, pristupa se realizaciji. Pakovanje je specifično po tome što ne postoje dva istovetna projekta, svaki se po nečemu bitno razlikuje od prethodnog.

Nove tehnologije uvode ubrzanja, pojednostavljenja, elektronske elemente koji bitno menjaju način funkcionisanja sistema.

Robotske jedinice u sistemima automatskog pakovanja su postale standardni deo opreme.

StanTech isporučuje sisteme sa integrisanim robotskim jedinicama i poseduje iskustvo koje pomaže brojnim klijentima da se odluče za robotizaciju segmenta pakovanja. Izborom adekvatne robotske jedinice, valjanom integracijom, rešavaju se brojna pitanja i pojednostavljuje svakodnevna aktivnost.

Proizvodne linije visokih kapaciteta zahtevaju robotske solucije pakovanja.

Visoko produktivne proizvodne linije i robotizacija su prisutni kod velikih klijenata koji svojom kadrovskom strukturom mogu da podrže korišćenje i održavanje ovih sistema.

Ethernet komunikacija je standard u ovoj oblasti. Informacione i komunikacione tehnologije bazirane na ethernet-u imaju vrlo važnu ulogu u implementaciji koncepta Industrije 4.0.

Sistemi kao što su senzori, aktuatori, embedded računari, pametni telefoni i mašine, povezani su i razmenjuju podatke kako međusobno, tako i van fabrike.

Današnje industrijske mreže kao i fieldbus sistemi moraju, ne samo garantovati da mašine rade precizno, efikasno i u skladu sa bezbednošću, nego i omogućiti njihovu integraciju u različite IT sisteme kao što su MES ili SCADA sistemi.

Remote assistance, odnosno nadzor i dijagnostika sistema na daljinu, omogućava našim klijentima minimizovanje zastoja i brzu pomoć naših stručnjaka bez čekanja na dolazak servisne podrške.

Ovim načinom dijagnostike, preko ugrađenih VPN rutera, u mogućnosti smo promptno da dijagnostikujemo koji uslov na sistemu ne daje signal. Samo mehanički elementi zahtevaju direktno prisustvo na terenu.

Različiti sistemi, raspoloživa infrastruktura i zahtevi klijenta se poštuju i mi se prilagođavamo njihovim željama, mogućnostima i zahtevima.

Klijenti koji imaju SCADA sisteme, MES sisteme praćenja svih elemenata proizvodnog procesa, imaju više koristi od ugrađenih hardverskih elemenata na našim sistemima.

StanTech projektuje i proizvodi kompletnu gamu automatskih sistema za pakovanje proizvoda u kartonsku kutiju.

Proces automatskog pakovanja u kutiju se sastoji iz tri faze: formiranje različitih tipova i dimenzija kutija, modul za ulaganje proizvoda u kutije, zatvaranje utovarenih kutija. Nakon navedenog procesa sledi automatsko slaganje kutija na palete (paletizacija).

U svakoj ovoj zoni, StanTech ima adekvatan odgovor u vidu mašina koje rade samostalno i obavljaju jednu od navedenih faza ili kompletnih linija, koje automatski obavljaju celokupan proces pakovanja sa minimalnim učešćem operatera.

Tržišna utakmica, kojoj smo svi generalno izloženi na svetskom nivou, zahteva i nameće nova, inovativna rešenja i u zoni automatskog pakovanja, a StanTech tim je tu da svoja internacionalna znanja i iskustva podeli sa svojim klijentima, kao i da prihvati iskustva koja su potvrđena u praksi.

StanTech doo
Prhovačka 161
22310 Šimanovci, Srbija
office@stantech.rs
www.stantech.rs





 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti