Nova Hensel razvodna kutija je stigla

Komentari: 0

Puno praktičnih prednosti olakšava svakodnevni rad

Hensel predstavlja novu DK razvodnu kutiju. Pronalazači kablovskih razvodnih kućišta od plastične mase, novim proizvodom donose izobilje inovacija i praktičnih prednosti za svakodnevni rad. 

Uvođenje kablova „provučeno i nepromočivo“ sa vrstom zaštite IP 66 

Uvođenje kablova postiže se preko ugrađenih elastičnih zaptivnih membrana. Pri tom se postiže visoka vrsta zaštite IP 66, a to sve bez ugradnih uvodnika ili slične dodatne opreme – jednostavno provučeno i nepromočivo! 

Promenljivo uvođenje kablova pored svega toga nudi i druge prednosti. Tako se i zaptivne membrane bez problema uklanjaju. Na priključku može da bude postavljen zavrtanjski spoj za kablove sa rasterećenjem na istezanje - Uvodnice. Ukoliko je potrebno da bude nešto veći, moguće je izvaditi prsten za proširenje, kako bi se postavila veća uvodnica za provodnike.

Elastične zaptivne membrane se na novim kablovskim kutijama ne nalaze samo na zidovima, već i na donjem delu kućišta, radi uvođenja kablova sa zadnje strane. Jednostavno se provuče kabl, a i ovde se postiže vrsta zaštite IP 66.

Raznovrsna dodatna oprema – tračica za držanje poklopca i spoljašnje konzole uvek su dostupni

Još jedna dodatna novina je priložena tračica za držanje poklopca, koja osigurava poklopac od padanja prilikom montaže i ožičenja. Ona se jednostavno umetne u za to predviđena mesta na osnovi i na poklopcu – naravno, za to nije potreban nikakav alat.

Veoma često je potrebno pričvršćivanje na spoljašnji zid. Za takvu primenu su uz svaku kablovsku razvodnu kutiju priložene spoljašnje konzole. To je još jedna prednost novog proizvoda.

Savremena tehnologija terminala – inovativna i fleksibilna

Samostalno razvijena tehnologija terminala za novi program kablovskih razvodnih kutija donosi mnoge prednosti. Visoko postavljeni terminali pružaju više prostora za ožičenje. Više provodnika po polu i terminalu, kao i različite vrste provodnika i njihovih poprečnih preseka, mogu se povezati bez problema.

Različiti položaji terminala i mogućnosti pričvršćivanja, kao i mogućnost ugradnje dve stezne letvice različite veličine, pokazuju veliku fleksibilnost novih terminala u kućištu.

Svi terminali od 1,5 do 25 mm² su VDE sertifikovani i ispunjavaju zahteve standarda DIN EN 60998-2-1.

DK kablovske razvodne kutije nagrađene za visok kvalitet dizajna

Tehničke prednosti novih kablovskih razvodnih kutija dopunjene su potpuno novim dizajnom. Proizvod je svojom visokom funkcionalnošću i vrhunskim dizajnom osvojio eksperte i dizajnere.

Kablovske razvodne kutije kompanije Hensel oduševile su žirije Red Dot dodele nagrada i pro-K dodele nagrada. Konačni sud: „Optimalna integracija mehanike, konstruktivno promišljeno rešenje koje je usmereno na praktičnu upotrebu”.

Zaključak

U odnosu na prethodne generacije kablovskih razvodnih kutija, optimizovani su mnogi detalji. Novim programom Hensel je postavio nove standarde u oblasti instalacione tehnike. Rešenja usmerena na praktičnu upotrebu, olakšavaju svakodnevni rad. Za svaku oblast primene na raspolaganju stoji pravo kućište. Bez obzira da li su unutra ili napolju, otporna na vremenske prilike, vodootporna ili sa očuvanjem funkcije – nove kablovske razvodne kutije opremljene su za svaku primenu.

Kompanija Gustav Hensel GmbH & Co. KG je osnovana 1931. godine i važi za vodeće preduzeće srednje veličine za proizvodnju električnih instalacija i razvodnih sistema. Zahvaljujući tehničkoj kompetentnosti razvijamo inovativna rešenja za elektrotehničko opremanje zgrada. Naši partneri na tržištu su firme koje prodaju električnu opremu na veliko, firme za električarske radove kao i za konstruisanje električnih postrojenja.

Kompanija Hensel, kao internacionalna kompanija sa deset ćerki-firmi i brojnim prodajnim predstavništvima, aktivna je u 65 zemalja. Kompanija Hensel zapošljava oko 820 radnika, a od toga 570 radnika u Nemačkoj.

Proizvodni program obuhvata celokupan spektar rešenja za električne instalacije i razvodne sistem. On seže od kablovskih razvodnih kutija preko malih razvodnih tabli do 63 A, razvodnih ormana za instalacija do 250 A, energetskih razvodnih ormana do 1 000 A pa do niskonaponskih razvodnih postrojenja do 5 000 A.

Zahvaljujući razvodnim ormanima iz serije ENYSUN, Hensel nudi rešenja za priključivanje fotonaponskih postrojenja, u skladu sa standardima. U oblasti elektronike za prevozna sredstva, adut kompanije Hensel su stanice za punjenje za standardno priključivanje električnih vozila za privatnu i polu-javnu upotrebu.

Dodatne informacije možete pronaći na internet adresi www.hensel-electric.de kao i na mrežama Facebook, Twitter i YouTube.

Kontakt:

Mile Srebro
Area manager Adriati c region
Gustav Hensel Gmbh&Co.KG
Mobile +381 64 9287 444
mile.srebro@hensel-electric.de
www.hensel-electric.de

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti