Neofyton doo - Mašine i oprema za preradu plastike

Komentari: 0

Paketi efikasnosti razvijeni posebno za vas uključuju optimizaciju procesa, IQ rešenja za kontrolu temperature i pritiska, kao i opcije za upotrebu recikliranog materijala, uz pomoć kojih možete da ostvarite dodatne uštede u proizvodnom procesu.

Na mašini ENGEL e-motion 160 combi M, u uslovima čiste sobe, proizvode se dvokomponentne posude za uzorke za medicinsku dijagnostiku.

Combi M mašine su standardno opremljene sa dve jedinice za ubrizgavanje, a ENGEL je do sada combi M dizajn koristio na većim mašinama, a sada je po prvi put ekskluzivno predstavljen na mašini od samo 160t sile zatvaranja sa horizontalnom indeks pločom.

U combi M dizajnu, indeks ploča deli oblast zatvaranja kalupa na sredini za paralelni rad sa dva kalupa.

Ovo combi M tehnologiju čini korisnom i za integraciju dvokomponentnog ubrizgavanja, kao i za efikasno udvostručavanje obima proizvodnje – ukoliko se montiraju dva identična kalupa.

Potpuno električna mašina za brizganje, ENGEL e-motion, je jedna od energetski najefikasnijih mašina na tržištu u ovoj klasi.

Proizvodnja gajbica za višekratnu upotrebu mase 2000g sa vremenom ciklusa manjim od 25 sekundi, što je za nekih 30% brže nego što je to bilo moguće do sad.

Ove uštede su postignute zahvaljujući optimalnoj interakciji između mašine za brizganje, digitalizacije, automatizacije i visokih performansi kalupa.

ENGEL duo speed visokih performansi, u kombinaciji sa inovativnom tehnologijom kalupa je zaslužna za ovo povećanje performansi.

Naša nova moćna ENGEL duo speed mašina postavlja nove standarde u pogledu brzine u kombinaciji sa visokom preciznošću.

Ova kompaktna i energetski efikasna mašina za brizganje sa dve ploče je potpuno servo-hidraulična sa električnim pogonom puža i dostupna je sa silama zatvaranja od 5.000 kN do 11.000 kN.

Naši inženjeri i programeri su već značajno smanjili potrošnju energije ENGEL mašina za brizganje u poslednjih nekoliko godina.

Servo-hidraulične mašine već troše manje od 60% energije u odnosu na hidraulične mašine za brizganje sa promenljivom pumpom.

Sa potpuno električnim mašinama za brizganje, potrošnja energije se u proseku može prepoloviti.

Kombinacija kontrole temperature, inteligentne komunikacije uređaja i pametne kontrole procesa dovodi do maksimalne efikasnosti.

Uštede u energiji sui do 67% u  poređenju sa hidrauličnom mašinom za brizganje sa konstantnom pumpom i konvencionalnom kontrolom temperature.

Inovativna rešenja za cirkularnu ekonomiju

Prema EU uredbi o plastici, namera je da sva plastična ambalaža do 2025. godine sadrži 30 odsto recikliranog materijala i da bude 100 odsto pogodna za reciklažu.

Zahvaljujući integrisanom etikеtiranju u kalupu (IML), kontejneri su spremni za punjenje čim napuste proizvodnu ćeliju.

Tankozidni kontejneri se proizvode direktno od rPET-a u jednom koraku.

Prerada PET-a, u industriji brizganja, je do sada bila moguća jedino u formi debelozidnih proizvoda kao što su predforme za boce.

Konačni format  kreiran je u drugom koraku procesa – na primer, duvanjem.

Providni, okrugli kontejneri od 125 ml sa debljinom zida od 0,32mm su odličan primer tehnološkog razvoja u ovom domenu.

Za ovu proizvodnju se koristiti ENGEL e-speed 280/50 mašina za brizganje sa novorazvijenom i izuzetno snažnom jedinicom za brizganje.

Na sajmu K2022. po prvi put ENGEL predstavlja novi dvostepeni proces u kome se proizvode palete sa točkićima, poznatije kao “doli palete“.

Sa novom tehnologijom, ENGEL omogućava upotrebu plastičnog reciklata u mašini za brizganje direktno nakon mlevenja.

S obzirom da je peletiranje kao poseban korak procesa eliminisano, ova inovacija značajno poboljšava energetsku i troškovnu efikasnost u reciklaži plastike.

Upotreba regranulata znači da se plastika mora dvaput istopiti. Potreba za ovim korakom se u potpunosti uklanja u dvostepenom procesu.

Na osnovu proračuna ENGEL-a, energija potrebna za proizvodnju ovog proizvoda je smanjena za 30 procenata.

Na sajmu K 2022, ENGEL demonstrira proizvodnju jedinstvene elektronske kutije u crnoj boji na mašini za brizganje e-mac 465/160.

Kutije su napravljene od rABS-a koji se dobija od reciklirane plastike.

Površina je visokog sjaja.

Kalup je laserski graviran kako bi se kreirale šare na gornjoj strani kutije, a na bočnim stranama se nalaze elementi za ugradnju ventilatora i konektora.

Zidovi su takođe ultra tanaki – 1,2 mm – što dodatno štedi materijal.

Ključ za vrhunski kvalitet površine ove reciklirane komponente je interakcija između mašine i tehnologije kalupa, a IQ pametni sistemi pomoći dodatno doprinose visokom kvalitetu u preradi recikliranih materijala.

Neofyton doo - Mašine i oprema za preradu plastike
www.neofyton.com | info@neofyton.com
Tel: +381 21 452 642
Novi Sad, Zagreb, Skoplje

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti