Najveći startap centar jugoistočne Evrope u Beču

Komentari: 0
Fotografija od: ©AnnaRauchenberger - „weXelerate“

U srcu Beča u poslovno-hotelskom kompleksu „DesignTower“ biće smešten jedan od najvećih startap centara u jugoistočnoj Evropi.

Kompanija „weXelerate“ okupiće na jednom mestu velika preduzeća, investitore, zajedničke poduhvate, startap preduzeća, poslovne inkubatore i partnere u oblasti prodaje i usluga kako bi sarađivali na razvoju novih digitalnih poslovnih modela.

Preduzetnici i njihovi partneri fokusiraće se na tri inovativne oblasti, internet stvari, tehnologije u oblasti finansijskih sistema i medije.

Centar će raditi neprekidno 365 dana u godini, a celokupno prizemlje biće javno dostupan zajednički prostor za rad. Na prvom spratu će biti smešten besplatan 100-dnevni „Akcelerator program“ za mlade preduzetnike od koga će profitirati uspešni kandidati.

Poslovni prostor na drugom spratu rezervisan je za etablirana startap preduzeća, dok će se investitori, partneri, velika preduzeća, savetnici i institucije podrške naći na trećem spratu. U okviru projekta organizovaće se i mnogobrojni događaji, diskusije i međunarodna gostovanja.

„Naš svet se menja sve brže. Zajedno možemo da ubrzamo tempo inovativnog razvoja i dostignemo vrhunac produktivne aktivnosti u Austriji. Sada imamo šansu da stvorimo novi zaštitni znak na polju inovacija za celu jugoistočnu Evropu.
Računamo da ćemo godišnje dobijati 10.000 prijava od startap preduzeća iz čitavog sveta koji žele da sarađuju sa našim partnerima“, izjavio je Hasen Kirmači generalni direktor „weXelerate“.
Prva zvanična prezentacija „weXelerate“ najavljena je za 9. mart 2017. godine u zgradi „DesignTower“ u Beču.

Za više informacija posetite www.wexelerate.com

 

Izvor

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti