Multifunkcionalni majstor

Komentari: 0

Murrelektronik proširuje svoju IO-Link paletu za IP67 module terenske sabirnice “MVK Pro“ i “IMPACT67 Pro“:

Svi standardni protokoli ili korišćenje nezavisno od terenske sabirnice, izlazna struja priključka 4 A, On-Board dijagnostika i robusno kućište.

Plug-and-Play pri instalaciji u tehniku automatizacije – to je ono što IO-Link simbolizuje.

Imajući u vidu sve složenije proizvodne procese i postrojenja, kod kojih se prikuplja i umrežava sve više podataka, komunikacioni standard pruža maksimalnu transparentnost od nivoa senzora-aktuatora do u Cloud.

Murrelektronik je sada proširio svoju IO-Link paletu za IP67 module terenske sabirnice “MVK Pro“ i “IMPACT67 Pro“.

Kompletno novo razvijeni uređaji imaju osam multifunkcionalnih master priključaka, zahvaljujući L-kodiranim M12 utičnim spojevima mogu da ostvare i veće struje i opslužuju eternet protokole PROFINET, EtherNet/IP i EtherCAT.

Moguće je čak korišćenje nezavisno od terenske sabirnice preko OPC UA, MQTT, JSON REST API – zahvaljujući već integrisanom interfejsu Standardized Master Interface (SMI).

To u zbiru snižava troškove, povećava produktivnost, nudi nove mogućnosti kod servisa i održavanja, minimizuje vremena instalacije i puštanja u rad i zamenjuje zametno ožičene i prostorno zahtevne razvodne ormane.

Novi moduli “MVK Pro“ i “IMPACT67 Pro“ osim čistih procesnih podataka (U/I-i) pružaju i dodatne dijagnostičke podatke (napon, jačina struje i temperatura) o odgovarajućim priključcima i celokupnog modula.

Operateri na taj način prepoznaju anomalije i preko analize podataka optimizuju svoje procese.

Zahvaljujući IIOT protokolima to je čak moguće standardizovano i bez upravljanja.

Pravi multi-talenti su integrisani A/B priključci: Bez obzira da li se radi o IO-Link, DI, DO, DIO ili kombinaciji svega – na svakom pinu se funkcija može slobodno parametrirati.

Automatskim prebacivanjem napona napajanja se uvek koristi odgovarajuće naponsko napajanje: napajanje aktuatora za DO-ove i napajanje senzora za DI-ove.

Uređaje sa visoko potrebnom energijom modul opslužuje direktno i bez poprečnog napajanja – zahvaljujući dodatnom napajanju sa do 4 A na svakom priključku. Kompaktni M12 vodovi za napajanje (L-kodirani) se posebno mogu opteretiti strujom (do 16 A po pinu).

Cikliranje strujnog napajanja preko više modula pojednostavljuje instalaciju i smanjuje putanje kablova. Plastično ili metalno kućište u klasi zaštite IP67 čini Master module posebno otpornim.

Moduli terenske sabirnice “MVK Pro“ i “IMPACT67 Pro“ zaokružuju široku IO-Link paletu kompanije Murrelektronik: od Master-a preko čvorišta, pretvarača i uređaja, pa do spojne tehnike.

Time ponuđač sistema pruža sve što je potrebno da se putem IO-Link-a umreži upravljanje sa nivoom senzora/aktuatora – međusobno usklađeno, optimizovano za konkretnu namenu i iz jedne ruke.


 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti