Mobilna postrojenja - jednostavna i laka rešenja

Komentari: 0

Nakon uspešnog puštanja u rad našeg postrojenja za peletiranje i briketiranje biomase u Sremskoj Mitrovici, koje uključuje i mini kompostanu, kao i pozitivne ocene od nemačke vlade i GIZ-a, sada predstavljamo mobilno postrojenje za preradu biomase. Lako je prenosivo, jednostavno se montira, pogodno je za male površine i količine.

Mobilna postrojenja mogu biti korisna i praktična ne samo pojedincima ili firmama, naročito u privredi ili poljoprivredi, već i lokalnim samoupravama koje međusobno sarađuju. Naime, mogu se udružiti i koristiti usluge ovih mobilnih postrojenja tako što će ih svaka koristiti i međusobno posuđivati kada se ukaže potreba a prema svojoj specifičnoj morfologiji otpada.

Proizvodnja alternativnog goriva RDF 

Kasnije, otpad koji je prošao kroz biološki tretman, može da se lakše mehanički tretira, kao i da se kompostira i biostabilizuje kako bi se proizveo RDF (Alternative Fuel Production). Na ovaj način može da se tretira i otpadni mulj, koji kao krajnji produkt nema negativan uticaj na okruženje, niti neprijatne mirise.

Naš cilj je, a to je već mnogo puta rečeno, da obezbedimo i zelena radna mesta za naše sugrađane, da ih edukujemo i osposobimo za rad u ovoj perspektivnoj delatnosti.

Bez negativnih uticaja na životnu sredinu

Napominjem da usled aerobnog sistema koje koristi mobilno postrojenje, a što je u istraživanjima potvrdio i Tehnološki fakultet u Nemačkoj, tretman nema štetnog uticaja na životnu sredinu.Većina naših postrojenja su postavljena pored reka, a jedno od najvećih se nalazi u Varšavi, u samom centru grada.

Kontakt podaci:

EQUIPO Balkan D.O.O.
Antifašističke borbe 21, lokal 57
11070 Beograd, Srbija
e-mail: s.petkovic@equipo.com.pl
tel. +38 161 62 88 514
web: www.equipo.com.pl

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti