MATERIJALI UVEK U TRENDU: ALUCOBOND, SOLARNE FOLIJE I LEKSAN

Komentari: 0

Fasada je, i bukvalno - prema značenju reči, a i figurativno, lice jedne građevine. Nesumnjivo da je zadatak arhitekture da ovo lice učini što lepšim i privlačnijim. Pri tome se mora imati na umu da je svaka građevina neprestano izložena najrazličitijim vremenskim uticajima: ekstremnim niskim i visokim temperaturama, suncu, kiši, gradu, vetru, snegu.

Zato svaka fasada, pored toga što treba da je lepa, mora da bude i sposobna da se suoči sa svim prirodnim nepogodama, ali i sa požarom...

Da li postoji fasadna obloga koja može bez kompromisa da odgovori pomenutim zahtevima savremenog građevinarstva?

Ovo pitanje je sebi postavio i čuveni trgovinski lanac Lidl, a odgovor i rešenje je pronašao u ALUCOBOND fasadnim panelima koji su korišćeni za izgradnju njihovih objekata u Srbiji, a koje na naše tržište plasira kompanija Oracal Polikarbonati, uz obezbeđenu kompletnu podkonstrukciju.

Ako težite perfekciji u pogledu kvaliteta, dizajna, energetski efikasne gradnje, izdržljivosti i ekonomske isplatvosti, onda ćete u ALUCOBOND fasadnim panelima naći sve navedeno.

Ovaj materijal za fasade je jedinstven po svojim izvrsnim karakteristikama kao što su čvrstoća, stabilnost, dugovečnost, nezapaljivost, raznovrsnost površina - od boja do reljefa, te savršena lakoća oblikovanja.

Sve je veći broj onih koji su, poput Lidla, u fasadi od ALUCOBOND panela videli priliku da na reprezentativan način, jasno i simbolično, istaknu svoju posebnost. 

Posebna lepota svakog lica su oči, a oči fasade bi bili prozori. Sve je veća potreba savremenog čoveka da boravi u prirodno osvetljenom okruženju.

U praksi, da bi se to postiglo i došlo do idilične radne ili životne atmosfere, potrebno je rešiti nekoliko osnovnih problema: Izolaciju, sigurnost, privatnost i estetiku. 

Za sve nabrojano imate kvalitetna i praktična rešenja u vidu solarnih-termoizolacionih, dekorativnih i sigurnosnih Reflectiv folija. 

Njihove osnovne karakteristike su:

- sprečava ulazak toplote do 80%

- odbija štetno UV zračenje za 99% 

- povećava otpor stakla na udarce i sprečava njegovo rasipanje u slučaju loma 

- efekat ogledala čuva privatnost

- jednostavna aplikacija

Svojim jedinstvenim dizajnom dekorativne folije će oplemeniti prostor u kome boravite, ali isto tako i sačuvati vašu privatnost.

Solarne će vas zaštiti od štetnih UV zraka, a sigurnosne na elegantan način od provalnika. 

Pri tome, dekorativne i peskirne folije na jednostavan i brz način mogu promeniti i izgled enterijerskih staklenih površina, kao što su pregradni zidovi, vrata i slično. 

A ako tek planirate da pravite pregradne zidove i panele, onda imajte na umu da je jedan od najpraktičnijih i najefikasnijih materijala za to dobro provereni strukturalni polikarbonat – leksan.

Lagan, lak za obradu i postavljanje, dobre transparentnosti, sa odličnim termoizolacionim svojstvima doprinosi uštedi energije i idealna je zamena za staklo. 

Leksan kao materijal ima široko polje primene od zimskih bašti, terasa i svetlarnika, preko lučnih nadstrešnica, garaža i plastenika, do trgovačkih centara, sportskih stadiona i bazena.

U kombinaciji sa punim polikarbonatom, gotovo da nema građevinskog izazova kojem ne mogu adekvatno da odgovore.

Sa ovim zahvalnim i višestruko korisnim materijalima, ostaje vam samo da krenete u akciju. Srećno!

www.oracalpolikarbonati.com

UVOZ I PRODAJA MAŠINA I MATERIJALA ZA REKLAMNU I GRAĐEVINSKU INDUSTRIJU



0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti