Koji internet pretraživač je najranjiviji u 2022.

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Novo istraživanje kompanije AtlasVPN otkriva nam koji internet pretraživač je bio najranjiviji tokom 2022. godine.

Prema navodima iz izveštaja ove kompanije, to je Chrome.

Popularni pretraživač je samo tokom ove godine zabeležio 303 ranjivosti.

Pored toga, Chrome je i jedini internet browser koji je već zabeležio nove bezbednosne ranjivosti tokom oktobra ove godine.

Nakon Google Chromea, daleko iza na drugom mestu, nalazi se Mozilla Firefox sa 117 ranjivosti otkrivenih tokom ove godine.

Microsoft Edge se nalazi na trećem mestu sa 103 ranjivosti, dok su Safari i Opera na četvrtom i petom mestu sa 26 i nula ranjivosti.

Kada je u pitanju ukupan broj ranjivosti, koji je do sada otkriven, Chrome je i ovde na prvom mestu sa 3159 ranjivosti od njegove objave u septembru 2008. godine.

Iako su Firefox, Safari i Opera stariji nego Chrome, imaju značajno manje ukupno otkrivenih ranjivosti: 2.361, 1.139 i 344. Edge, koji je objavljen 2015. godine, ima ukupno 806 otkrivenih ranjivosti.

Korisnicima se preporučuje da, kako bi smanjili rizik od hakerskih napada, instaliraju ažuriranja za internet pretraživače čim se pojave.

Pored toga, potrebno je voditi računa o tome koje ekstenzije se instaliraju i korisnicima se preporučuje da se čuvaju od phishing napada.

Izvor: 021

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti