Kina je objavila glavna pitanja u oblasti nauke, inženjerske i industrijske tehnologije za 2022.

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Kina je objavila glavna pitanja u oblasti nauke, inženjerske i industrijske tehnologije za 2022. na ceremoniji zatvaranja 24. godišnjeg sastanka Kineskog udruženja za nauku i tehnologiju (CAST) u gradu Čangša, u centralnoj kineskoj provinciji Hunanu.

Ukupno 30 pitanja, uključujući ranu dijagnozu asimptomatske Alchajmerove bolesti, formiranje i evoluciju crnih rupa u svemiru, aplikaciju daljinske detekcije za efikasnu procenu zdravlja Zemlje i industrijalizaciju integrisanih čipova za memorijsko računarstvo, bilo je istaknuto tokom ceremonije zatvaranja, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Od lansiranja kampanje za prikupljanje pitanja krajem januara ove godine, CAST je primio 649 predloga za naučno-tehnološka pitanja u 10 oblasti, kao što su osnovna nauka, nauka o Zemlji, ekološko okruženje, proizvodna tehnologija, informaciona tehnologija, napredni materijali, resursi i energija, poljoprivredna nauka i tehnologija, zdravlje i vazduhoplovna nauka i tehnologija. Više od 30.000 naučnih i tehnoloških stručnjaka je podnelo preporuke i pomoglo u proceni pitanja.

CAST je prikupljao ovakva pitanja pet uzastopnih godina, počevši od 2018, do sada je prikupljeno 2.772 predloga, a 160 je objavljeno.

 

Izvor: BETA

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti