Kako da povećate konkurentnost, pravovremeno odgovorite na upite kupaca i isporučite proizvod na vreme?

Komentari: 0

Napredak softverskih rešenja za razvoj proizvoda tekao je uporedo sa razvojem industrije. Takođe, evolucija je pratila i softverska rešenja za upravljanje 3D CAD podacima. Potrebe koje je zadovoljavalo standardno PDM rešenje (PDM-Upravljanje podacima o proizvodu), koje se koristilo za upravljanje informacijama i dokumentima, vremenom su prevaziđene i bilo je neophodno razviti sveobuhvatnije rešenje i u tom smislu PLM rešenje postaje ključno (PLM-Upravljanje životnim ciklusom proizvoda).

PLM rešenje je upravljanje procesima podiglo na viši nivo, na način da involvira određene funkcije u kompaniji, omogućava simultano praćenje procesa i pravovremeno reagovanje u ključnim situacijama.

Težnja za uspehom i konkurentnošću, učinila je da kompanije koje žele maksimum za svoje potrošače, svoje poslovanje polako šire i van granica standardnog PLM sistema. Kako bi menadžment imao kristalno jasno sliku o aktuelnoj situaciji, neophodno je da imaju alate za upravljanje i kreiranje jedinstvenih korisničkih iskustava. Rukovodioci sada mogu da sagledaju celinu, povezujući ljudske resurse svih sektora, podatke, rešenja i ideje, kako u okviru, tako i izvan kompanije.

Ovakav poslovni pristup omogućava revolucionarna platforma 3DEXPERIENCE, kojom je nivo organizacije i kolaborativnog pristupa podignut na najviši nivo.

U svakom poslu, teži se poslovnom uspehu, koji umnogome zavisi od:

Postavljanja pravih pitanja; Pronalaženja ultimativnih odgovora; Mogućnosti da budete dobro informisani kako biste brzo donosili odluke.

3DEXPERIENCE je sveobuhvatna poslovna platforma koja povezuje projektante, inženjere, menadžere, različite sektore i lokacije u integrisano okruženje, omogućavajući stvaranje više od proizvoda, a to su ISKUSTVA (EXPERIENCE) za kupce ili potrošače.

Platforma sadrži intuitivni navigacioni kompas–meni, koji podržava rad u svim Dassault Systemes aplikacijama, uključujući socijalne i kolaborativne, aplikacije za 3D modelovanje, za projektovanje i simulaciju, kao i aplikacije za inteligentno upravljanje podacima, odnosno pretraživanje i sistematizaciju podataka.

Platforma 3DEXPERIENCE omogućava razmenu 3D modela i projektnih podataka bez zastoja, tj. bez potrebe za konverzijama podataka u različite formate. Dobija se integrisano informaciono okruženje sa precizno definisanim ovlašćenjima korisnika i svi korisnici rade u jedinstvenom okruženju, nad jedinstvenom bazom podataka.

3DEXPERIENCE on premise

3DEXPERIENCE on premise, odnosno na opremi kod korisnika, podrazumeva da se rešenje nalazi na serveru klijenta. Ukoliko se klijent odluči za ovaj model skladištenja podataka, moguće je da se podaci prilagode i integrišu prema njegovim potrebama. Integracija svih podataka čini da oni budu dostupni na "jedinstvenom izvoru istine", što smanjuje potrebu za skupim IT operacijama, poput umnožavanja podataka iz baze, IT sistem administracije i sl.

Mi znamo koliko je važno da se prava pitanja postavljaju pravim osobama, da se razume sadašnjost i upravlja budućnošću.

3DEXPERIENCE on cloud - strategija poslovanja u oblaku

U vremenu kada kompleksnost poslovanja raste, sve više kompanija je u potrazi za jedinstvenom poslovnom platformom koja podstiče inovacije i obuhvata ceo proces stvaranja proizvoda. Zato je krucijalno obezbediti kompanijama funkcionalne alate koji ujedno stvaraju dodatnu vrednost i pojednostavljuju projektne zadatke. Jedan od svakako najvažnijih alata današnjice je tzv. „cloud“, tj. oblak, koji podrazumeva skladištenje podataka na udaljenoj serverskoj infrastrukturi, kojoj možete pristupati u svakom trenutku i sa bilo koje lokacije, putem interneta.

Sva rešenja koja su dostupna na tehnologiji 3DEXPERIENCE on cloud , imaju obezbeđen siguran pristup i skladište za podatke. Mehanizmi zaštite koji stoje iza podataka su na najvišem nivou i u skladu sa najnovijim tehnologijama. Postoje tri nivoa zaštite u skladu sa najnovijim bezbedonosnim standardima. Dassault Systemes garantuje za bezbednost podataka i omogućava backup ili preuzimanje u bilo kom trenutku.

 

CADCAM Data d.o.o.
Adresa: Kneza Višeslava 70A,
11 030 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3573 007
Fax: +381 11 3573 007
E-mail: info.rs@cadcam-group.eu
Web: www.cadcam-group.eu/rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti