Kada je svaka sekunda bitna: cargo-partner savladao brojne vremenski kritične pošiljke u 2022.

Komentari: 0
Fotografija od: cargo-partner

Rešenja za hitne pošiljke avionom ili drumom jedna su od užih specijalnosti ove globalne logističke kompanije. U proteklih nekoliko meseci, cargo-partner je imao različite prilike da dokaže svoju stručnost u pronalaženju najbržih mogućih rešenja – bilo da se radi o avionskom transportu, kamionu, ekspres kombiju ili helikopteru.

Iako su se globalne transportne operacije uglavnom vratile u normalu tokom protekle godine, potražnja za hitnim rešenjima u avionskom i drumskom transportu ostala je visoka. Od početka 2022. godine, cargo-partner je obradio stotine hitnih zahteva za klijente širom sveta.

Kurir na letu iz Kine u Mađarsku

cargo-partner je dobio zahtev da ekspresno isporuči 50 paleta iz Kine za Mađarsku. Kompanija je ponudila odlično rešenje sa vrhunskim avio prevoznikom. Iznenada, tim je obavešten da dve palete treba da stignu u fabriku kupca u Mađarskoj još brže kako bi se izbeglo zaustavljanje proizvodnje, nakon čega je organizovao kurira na sledećem dostupnom letu da ih isporuči.

Kada je kurir stigao na odredišni aerodrom, teret je odmah prebačen u fabriku, uspešno sprečivši zaustavljanje proizvodnje.

Kurir na letu iz Češke u Meksiko

Klijent iz Češke je pozvao cargo-partner sa zahtevom da odmah pošalje paket od 15 kg u Meksiko. Tim je pronašao rešenje u roku od deset minuta i transport je potvrđen.

Kurir je samo četiri sata nakon prvog poziva bio na letu. Paket je isporučen sledećeg jutra, čime je izbegnuto skupo zaustavljanje proizvodnje.

Fotografija od: cargo-partner

Kombi prevoz od Irske do Francuske

Pored brojnih zahteva za hitne prevoze avionom, timovi za drumski transport cargo-partnera rešavali su i razne vremenski kritične pošiljke. Pre nekoliko nedelja, kupac je kontaktirao tim u Frankfurtu u ponoć.

Kompanija je bila suočena sa skorom obustavom proizvodnje i hitno je zahtevala delove iz Irske koji su isporučeni u njihovu fabriku u Francuskoj. cargo-partner je prvo nameravao da pošalje helikopter, ali u ovom trenutku nije bilo dostupnog aerodroma da ga utovari.

Stoga je tim organizovao kombi za preuzimanje tereta i isporuku na prvi slobodni aerodrom. Sledećeg jutra u 7 sati, roba je već ulazila u proizvodnu traku.

Helikopterski transport do Mađarske

Automobilski kupac sa sedištem u Mađarskoj pozvao je cargo-partnera i zahtevao hitan transport od njihovog dobavljača do proizvodne lokacije. cargo-partner je ponudio dve opcije: mogli su da dostave robu kombijem sledećeg jutra, ili kombijem i helikopterom u narednih pet sati.

Kupac se odlučio za drugo rešenje. Roba je preuzeta kombijem i odvezena do najbližeg aerodroma, gde je helikopter već čekao.

Pošiljka je u tren oka isporučena na proizvodnu lokaciju kupca, a proizvodnja je mogla da se nastavi bez prekida.

Fotografija od: cargo-partner

Jo Feiks, korporativni direktor sektora za avionski transport u cargo-partneru, ponosan je na dobar rad timova za hitne slučajeve: „Od početka pandemije, vrlo brzo smo se prilagodili svim novim izazovima u transportnoj industriji 

Naši deskovi za hitne slučajeve 24/7 u Aziji i Evropi obezbeđuju 24 sata dostupnost, brzo vreme reakcije i fleksibilna rešenja – od čarter aviona do helikoptera, kurira, ekspres kombija i automobila ili, u gradovima kao što je Bangkok, čak i dostavu putem skutera.

Kada se svaka sekunda računa, dajemo svoj maksimum kako bismo stvorili rešenje po meri, verno našem motu: we take it personally!“

O cargo-partneru
cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega koji nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje.

Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom sveta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 1.8 milijardi EUR u 2021. godini i trenutno zapošljava više od 3.900 ljudi širom sveta.


 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti