Izbor konačnih elemenata u softverskom rešenju Abaqus

Komentari: 0

Izbor konačnih elemenata jedno je od najosnovnijih pitanja na koje korisnici moraju da odgovore dok grade model konačnih elemenata.

Prilikom odabira elementa treba uzeti u obzir mnoga pitanja, uključujući:

• Da li će se element saviti tokom analize?

• Da li postoji kontakt u modelu?

• Da li je materijalno ponašanje nestišljivo?

• Da li je struktura tankih zidova?

• Da li će se mreža ozbiljno deformisati?

• Da li je geometrija složena ili jednostavna?

Ovaj vebinar pruža kratak pregled strukturnih elemenata dostupnih u softverskom rešenju Abaqus (SIMULIA) za analizu napona i objašnjava njihove karakteristike koje mogu dovesti do lošeg ponašanja određenih tipova elemenata.

Datum: 01.07.2022.
Početak: 13:00 sati
Trajanje: 45 minuta
Predavač: dr Marko Vrh

Prijava

Predavač: Dr Marko Vrh je od 2016. godine zaposlen u CADCAM Lab-u, firmi članici CADCAM grupe, gde je odgovoran za numeričke simulacije u čitavom regionu u kojem grupacija posluje.

Profesionalnu karijeru započeo je 2005. godine kao istraživač na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani, gde je i doktorirao 2010. godine. U svom istraživanju kombinovao je analitičke, numeričke i eksperimentalne pristupe.

Tokom svoje profesionalne karijere, pored pedagoškog i istraživačkog rada, bavi se i razvojnim istraživačkim i aplikativnim projektima, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou.

U poslednje vreme najviše vremena posvećuje primenjenim istraživanjima, posebno u automobilskoj industriji. Dr Marko Vrh je sertifikovani stručnjak kompanije Dassault Systemes u oblasti softvera SIMULIA.

Ukoliko ste propustili neki od vebinara, možete ga pogledati na našem YouTube kanalu.

Kliknite ovde i izaberite vebinar

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti