Intenzivnija ekonomska saradnja Srbije i UAE u 2020.

Komentari: 0
Fotografija od: PKS

Ekonomska saradnja Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata dodatno će ojačati u 2020. godini, uz znatno veće prisustvo kompanija iz Srbije u Emiratima, ocenio je Marko Selaković, rukovodilac kancelarije Privredne komore Srbije (PKS) u Dubaiju, i najavio posetu privredne delegacije UAE našoj zemlji tokom aprila. 

„Već u prvim mesecima funkcionisanja Kancelarije PKS u Dubaiju postignut je primetan napredak, a godina u koju smo zakoračili doneće mnogobrojne aktivnosti i nova dostignuća“, izjavio je Selaković, nakon sastanka sa rukovodstvom Privredne komore Dubaija.

Selaković je ocenio da je partnerstvo sa Privrednom komorom Dubaija veoma važno, ne samo za privredu Srbije, već i za ceo region Zapadnog Balkana. 

„Aktivnosti Privredne komore Srbije i Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana pozitivno su percipirane od strane naših partnera - Privredne komore Dubaija.

Prvi regionalni centri kompanija iz Srbije počeli su sa radom, a preko 20 kompanija iz Srbije, od čega petnaestak u svojstvu izlagača, predstaviće se na sajmu Gulfood 2020, najvećem svetskom sajmu u oblasti prehrane od 16. do 20. februara u Dubaiju“, rekao je Selaković.

„Naše je opredeljenje da saradnja Srbije i UAE bude dvosmerna zbog čega su veoma važni susreti privrednika Srbije i UAE. Najava dolaska delegacije iz UAE u aprilu jasan je signal da je Srbija prepoznata kao istinski partner i zemlja snažnih potencijala“, ocenio je predstavnik PKS u Dubaiju. 

Kako je istakao, intenzivna saradnja privrednih komora Srbije i Dubaija i aktivnosti Kancelarije PKS, uz snažnu podršku Ambasade Srbije u Abu Dabiju, garancija su daljeg jačanja prisustva kompanija iz Srbije i Zapadnog Balkana u čitavom regionu Bliskog Istoka, ali i daljeg rasta ekonomske saradnje Srbije i UAE.

Selaković očekuje da će srpska privreda dobiti priliku da se na najbolji način predstavi na svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju, gde nastup naše zemlje organizuje komesarijat imenovan od strane Vlade Srbije.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti