Inovativnost ključna za uspeh domaće privrede

Komentari: 0
Fotografija od: PKS

Privrednu komoru Srbije vidim kao svojevrstan „hab“ pod čijim okriljem će srpska privreda razviti nove inovativne i održive veze, i gde će se napraviti novi model poslovanja u Srbiji, rekao je predsednik PKS Marko Čadež učestvujući na seminaru “Održivo i inovativno poslovanje - uključujući i društvenu korporativnu odgovornost” koji je održan u rezidenciji ambasadora Finske u Beogradu.

Na panel diskusiji u okviru seminara koji su organizovali ambasada Finske u Beogradu i “Suomi Finland 100” kompanije-partneri, pod sloganom “Šta su sledeći koraci koji će Srbiju učiniti poput nordijskih zemalja?”, pored predsednika PKS Čadeža učestvovali su i ambasador Finske u Srbiji Perti Ikonen, Miša Stanković, izvršni direktor KONE Srbija i Vanda Kučera, direktorka korporativnih poslova, I&F McCann Grupa.

Cilj skupa je predstavljanje održivog i inovativnog poslovanja i uspešnih primera društvene korporativne odgovornosti finskih kompanija i njihovih distributera.

Ambasador Ikonen je rekao da veruje da će Srbija postati kao neka od nordijskih zemalja ukoliko nastavi sa brzim i temeljnim ekonomskim reformama. U tom duhu posluju i finske i nordijske kompanije, aktivno doprinoseći unapređenju poslovne klime u Srbiji kako bi postala konkuretnija i spremna za članstvo u Evropskoj uniji.

Seminar “Održivo i inovativno poslovanje” je jedna od inicijativa u tom pravcu i nastavak debate pokrenute u okviru seminara „Nordijski inovativni biznis u Srbiji“, koji je održan prošle godine u saradnji sa Nordijskom poslovnom alijansom.

Predsednik PKS Marko Čadež upoznao je učesnike sa rezultatima reforme i modernizacije komorskog sistema i ukazao na aktivnosti PKS prilikom donošenja zakona važnih za privredu. „Za protekle dve godine trudili smo se da stvorimo efikasnu i održivu službu za kompanije, a posebno da to budu inovativne i specijalizovane usluge.

Suština našeg angažmana je zaštita interesa privrede i kompanija prilikom usvajanja zakona koji se odnose na privredu. Važno je da privreda bude prisutna od samog početka pisanja novih zakona kako bi smo na vreme mogli da ukažemo na svaki njihov segment“, istakao je Čadež.

Ključne aktivnosti za uspeh domaće privrede jesu inovativnost i digitalizacija, istaknuto je na skupu.

Seminar i diskusiju pratio je izuzetno veliki broj predstavnika srpskih i finskih kompanija koje posluju u našoj zemlji.

 

Izvor: PKS 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti