INNOMOTICS – NOVA SIEMENS KOMPANIJA U OBLASTI VELIKIH POGONA

Komentari: 0

Uz 150 godina iskustva Siemens-ovog inženjeringa, mi smo uvek bili i ostali okosnica pouzdanih pomeranja i okretanja u vašoj industriji. Sada idemo i korak dalje. Vreme je za novi brend. Vreme je za moćan tim. Vreme je za Innomotics. U ekskluzivnom intervjuu, Marko Nikolić deli sa nama viziju koja je pokrenula inicijativu za transformaciju industrije.

U svetu koji se brzo razvija, inovacija je ime igre, a Innomotics želi lidersku poziciju oblikujući izgled industrije. Imali smo privilegiju da sednemo sa Markom Nikolićem, generalnim direktorom nove kompanije Innomotics d.o.o. Beograd, da razgovaramo o njihovoj misiji, ciljevima i uzbudljivoj budućnosti koja je pred njima.

Časopis Industrija: Da li nam možete reći koja je bila inspiracija za pokretanje novog brenda Innomotics i ukratko ga predstavite?

Marko Nikolić: Kompanija Siemens je osnovala Innomotics sa namerom da osnaži i učvrsti svoju poziciju u oblasti elektromotora i pogona na globalnom tržištu.

Više od dve decenije uspešnog rada kompanije Siemens na teritoriji Srbije i tradicija duža od jednog veka, pouzdan su pokazatelj kvalitetne partnerske saradnje sa javnim i privatnim sektorom i sigurnog budućeg uspeha u razvoju ovog tržišta, kao i kontinuiranog stručnog usavršavanja mladih ljudi iz ove oblasti i unapređenja privrede i celog društva.

Videli smo priliku da iskoristi mo najsavremeniju tehnologiju i svež pristup za kreiranje rešenja koja osnažuju preduzeća i pojedince u našoj industriji da napreduju.

Ime Innomotics kombinuje snagu i ulaganje u inovacije sa pouzdanim nasleđem dokazane inženjerske snage matične kompanije u oblasti velikih elektromotornih pogona.

Vreme je za novi brend.

Vreme je za moćan tim.

Vreme je za Innomotics.

Časopis Industrija: Možete li nam dati uvid u neke od proizvoda/usluga koje Innomotics ima u ponudi?

Marko Nikolić: Rešenja za elektromotore niskog i kompletne pogonske sisteme srednjeg i visokog napona, su naš posao, naša profesija i naša strast! Naš napredni portfolio motora, pogona, sistema, usluga i rešenja podržava vitalne industrije u samom srcu čitavih ekonomija.

Opslužujemo skoro sve industrije, od hemijske, nafte i gasa do rudarstva i cementa, od papirne do automobilske i pomorske, od vode do otpadnih voda.

Kupci veruju našem portfoliju za industrijske primene koji će im pomoći da povećaju održivost, efikasnost i konkurentnost, dok istovremeno smanjuju sopstvenu emisiju CO2.

U Innomotics-u imamo raznovrstan portfolio prilagođen jedinstvenim potrebama naših klijenata.

Od elektromotora, pretvarača, pa sve do generatora, svaki je dizajniran da pojednostavi operativnost, poboljša produktivnost i postigne rezultate.

Ovi proizvodi čine osnovu za visoko efikasne pogonske sisteme optimizovane za širok spektar industrija i aplikacija.

Naš portfolio uključuje i kompletna rešenja uključujući elektrifikaciju, automatizaciju i digitalizaciju u oblasti rudarstva i cementa, kao kompletnu servisnu podršku za naše proizvode i rešenja.

Ona uključuju inovacije u pogonskoj tehnologiji da bi pružila dodatnu vrednost i rezultiraju vrhunskim i pouzdanim pogonskim sistemima koji koriste najsavremenije tehnologije.

To najbolje pokazuju mnogobrojni projekti kompletne zamene pogonskih sistema, automatizacije i digitalizacije rudarskih mašina na površinskim kopovima.

Globalni trend su i kod nas dokazani uspešno realizovani projekti zamena parnih turbina u industriji nafte i gasa, čime klijenti mogu da smanje emisiju CO2 za čak 40%, a povećaju pouzdanost i energetsku efikasnost

Kako bi odgovorila na sve veće pritiske održivosti , kompanija je lansirala i seriju ultra-premium IE5+ motora kojim se smanjuje CO2 otisak za čak 23.6%, i u kombinaciji sa Sinamics pretvaračima može doneti uštede i do 60%.

Časopis Industrija: Šta izdvaja Innomotics od konkurencije?

Marko Nikolić: Ono što nas istinski izdvaja je naša nepokolebljiva posvećenost inovacijama i dizajnu usmerenom ka potrebama naših korisnika.

Okupili smo izvanredan tim stručnjaka i stalno pomeramo sopstvene granice.

Naša rešenja su dizajnirana da budu intuitivna, efikasna i prilagodljiva, obezbeđujući da naši klijenti budu ispred svih.

Naša vizija je jasna - da zadržimo lidersku poziciju u elektromotorima, srednjenaponskim pogonima i rešenjima u industriji rudarstva i cementa.

Cilj nam je da proširimo svoj domet, uspostavimo strateška partnerstva i kontinuirano uvodimo inovacije.

Želimo da Innomotics bude sinonim za napredak i pouzdanost u našoj oblasti .

Više od 15.000 visoko motivisanih zaposlenih u 49 zemalja ima jednu zajedničku misiju: da podrži vas, naše klijente i vašu industriju u budućnosti – digitalno, održivo, pouzdano.

Snažno smo pozicionirani da oblikujemo i iskoristimo najrelevantnije tržišne trendove u našim industrijama: dekarbonizaciju i digitalizaciju.

Innomotics objedinjuje snagu inženjerskog iskustva i vodećih inovacija u električnim rešenjima u različitim industrijama i regionima.

Sa našom novom postavkom, brzi smo, fleksibilni i spremni za izazove sutrašnjice.

Časopis Industrija: Da li biste nešto istakli?

Marko Nikolić: Neizmerno sam ponosan na neverovatan tim koji smo okupili i na korake koje smo do sada napravili.

Uzbuđeni smo što možemo da krenemo na ovo putovanje i pozivamo sve zainteresovane strane, od klijenata do investitora, da nam se pridruže u oblikovanju svetlije budućnosti u industriji.

Pratite uzbudljivi razvoj Innomotics-a dok redefinišemo norme u Industriji.

Innomotics d.o.o. Beograd je operativno poslovanje započeo jula 2022. godine.

Kompanija je osnovana u martu 2022. sa imenom Siemens Large Drives d.o.o. Beograd u okviru proscesa izdvajanja iz Siemens-a d.o.o. Beograd.

Portfolio poslovanja obuhvata elektro motore, pretvarače i generatore, sisteme, kompletna rešenja i usluge u industrijama rudarstva, cementa i metala.

Odlukom osnivača Innomotics AG kompanija je u agvustu 2023. promenila ime u Innomotics d.o.o. Beograd.

Siemens je odvajanje kompanije Innomotics u Nemačkoj izvršio početkom jula 2023.

Sedište kompanije Innomoti cs AG je u Nirnbergu u Nemačkoj i kompanija je 100% u vlasništvu Siemens-a AG.

Innomotics d.o.o. je regionalna kompanija koja je zadužena i za tražišta Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Innomotics d.o.o. Beograd
IN EA RC-RS
Airport City, zgrada Rose
Omladinskih brigada 90V
11070 Beograd, Serbia
Tel: +381 11 2096 301
Mobile: +381 60 8170 301
marko.nikolic@innomotics.com
www.innomotics.com
www.siemens.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti