Huawei je otvorio najveći globalni centar za sajber bezbednost i zaštitu privatnosti

Komentari: 0

Huawei je otvorio najveći globalni centar za sajber bezbednost i zaštitu privatnosti u Kini, gde je javnosti prvi put predstavio svoj Product Cyber Security Baseline, bezbednosni okvir i najsavremeniju tehnologiju koja upravlja proizvodima sigurnost više od 10 godina kroz širok spektar spoljnih propisa, tehničkih standarda i regulatornih zahteva.

Svojom prezentacijom kompanija želi da podstakne korisnike, dobavljače i organizacije da standardizuju proizvode i sve druge zainteresovane strane da zajednički ojačaju sajber bezbednost u celoj industriji.

„Sajber bezbednost je važnija nego ikad. Kao industrija, moramo da radimo zajedno, razmenjujemo iskustva i najbolje prakse, poboljšavamo kolektivne sposobnosti u upravljanju, standardima, tehnologiji i inspekcijama.

Moramo da damo javnosti i regulatorima razlog da veruju u sigurnost proizvoda i usluga koje svakodnevno koriste. Zajedno možemo postići pravu ravnotežu između bezbednosti i razvoja u digitalnom svetu “, rekao je Ken Hu, rotirajući Huawei  predsednik.

Digitalizacija i nove tehnologije poput 5G i veštačke inteligencije učinile su sajber prostor složenijim nego ikad, posebno jer sve više vremena provodimo na mreži, a takvi trendovi doveli su do povećanja novih rizika.

Trenutno industriji još uvek nedostaje koordinirani pristup zasnovan na standardima, posebno kada je reč o upravljanju, tehničkim mogućnostima, sertifikaciji i saradnji.

Ostali gosti, poput predstavnika GSMA, SUSE, Britanskog instituta za standardizaciju i regulatora iz UAE iz Indonezije, takođe su razgovarali o ovim temama na ceremoniji.

"Pružanje postojećih i novih usluga u eri 5G oslanjaće se u velikoj meri na povezanost koju pružaju mobilne mreže i u suštini će zavisiti od toga da li je osnovna tehnologija sigurna i od poverenja. Inicijative poput GSMA 5G baze znanja o kibernetičkoj sigurnosti osmišljene su da pomažu zainteresovanim stranama da razumeju i ublaže mrežne rizike, a NESAS, okvir osiguranja industrijske sigurnosti dizajniran je da olakša poboljšanje nivoa sigurnosti mrežne opreme u čitavom sektoru “, rekao je Mats Granrid, izvršni direktor GSMA.

Huawei centar želi da pomogne u rešavanju problema pružanjem platforme za razmenu stručnosti, zajednički rad na tehničkim rešenjima, lakšu komunikaciju i zajedničke inovacije i bezbednosno testiranje i verifikaciju. Takođe, Centar će biti otvoren za regulatore, nezavisne organizacije za ispitivanje i organizacije za standardizaciju, kao i za Huavei kupce, partnere i dobavljače.

"Želimo da pozovemo sve zainteresovane strane, uključujući kupce, regulatore, standardizovane organizacije, dobavljače tehnologija i organizacije za testiranje, da nam se pridruže u diskusijama i radu na osnovama sajber bezbednosti.

Zajedno možemo kontinuirano poboljšavati sigurnost proizvoda u industriji", rekao je Sean Iang, izvršni direktor kompanije Huavei, kancelarija za globalnu sajber bezbednost i privatnost.

Na samom kraju, Huawei je još jednom pozvao zemlje širom sveta da rade zajedno na sigurnosnim standardima da uspešno odgovori na izazove današnjice.

"Rizik od sajber bezbednosti zajednička je odgovornost.

Vlade, organizacije za standardizaciju i pružaoci tehnoloških usluga moraju blisko sarađivati kako bi razvili zajedničko razumevanje izazova ciber bezbednosti.

Ovo mora biti međunarodni napor. Moramo postaviti zajedničke ciljeve, uskladiti odgovornosti i raditi zajedno za izgradnju pouzdanog digitalnog okruženja. koje odgovara na izazove današnjice i budućnosti “, zaključio je Ken Hu.

Tokom godina Huawei je izgradio preko 1.500 mreža koje povezuju više od tri milijarde ljudi u 170 zemalja i regiona, a nijedna od ovih mreža nikada nije doživela veći bezbednosni incident.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti