Hot Dip galvanizacija kao zaštita od korozije

Komentari: 0

Za zaštitu od različitih elemenata, izloženi čelični delovi zahtevaju antikorozivne jednoslojne ili višeslojne presvlake, kao što je npr. vruće cinčevanje ''Hot Dip'' galvanizacija sa vrućim potapanjem.

U tom smislu, nove direktive za CE označavanje proizvoda od čelika i njihove zaštite od korozije stupile su na snagu 2014. godine. Odgovornost za proizvod će biti znatno pooštrena i proizvođači će biti u obavezi da provere debljinu hot-dip galvanizacije.

U najavi su velike promene za proizvođače metalnih i čeličnih konstrukcija. Počev od 2014. godine, novi standard CE oznaka za čelične proizvode i njihova zaštita od korozije prebaciće odgovornost proizvoda – tj. teret dokazivanja za dokumentovanje debljine sloja mere - na pružaoca sistema premaza. Za mnoge u ovoj oblasti, samo »user-friendly« i troškovno isplativa tehnologija merenja će doći u obzir.

Porodica Fischer MP0 / MP0R proizvoda zadovoljava upravo te potrebe i zahteve. Zbog svog kompaktnog dizajna i jednostavnog rukovanja na četiri dugmeta, ovi instrumenti su fleksibilni u aplikaciji na licu mesta i ne zahtevaju skupe obuke korisnika. Dva ekrana omogućavaju lako čitanje u različitim operativnim pozicijama. Vizuelni i zvučni signali obaveštavaju korisnika kada je merenje završeno!

Merne sonde su opremljene kabidnim tipovima koji garantuju znatno duži vek trajanja, čak i na grubim abrazivnim površinama. Rezultati merenja se mogu lako prebaciti na kompjuter za evaluaciju, snimanje i memorisanje podataka na PC ili laptop računaru pomoću Fischer DataCenter softvera.

Rešenja su takođe dostupna za složenije zahteve, na primer merenje galvanizovanih premaza ispod sloja boje. Posebno za ovu svrhu, FISCHER je razvio FDKS13H sondu. Koristi se u kombinaciji sa instrumentima FMP, može odrediti debljinu premaza cinka i boje u jednom koraku "dupleks merenja"; rezultati se prikazuju odvojeno. 

Fischer je na taj način uspeo da za korisnika znatno pojednostavi izuzetno komplikovanu proceduru za metrologiju, istovremeno predstavljajući rezultate za dva različita principa fizičkih merenja u jednoj veoma lakoj operaciji.

Kao u slučaju kompaktnih i troškovno isplativih MP0 / MP0R merača ili moćnih modela FMP sa izmenjivim sondama, Fischer ima pravi instrument visoke preciznosti za određivanje debljine galvanizovanih premaza. Vaš lokalni predstavnik Fischer će rado odgovoriti na sva pitanja koja imate. 

Labsys SRB d.o.o. predstavlja:

 

 

Obaveštavamo sve zainteresovane da prijave za MPO dualscope nagradnu igru, koju smo najavili u prošlom broju Industrije, možete slati do 15. 11. 2017.

Više informacija saznajte putem sajta: www.labsys.rs

 

Vaš partner u Srbiji:

Labsys SRB d.o.o.

Cingrijina 13/108, 11000 Beograd,
tel: 00381 11 4 300 200
mob: 00381 60 6772 -652
www.labsys.rs ili www.labsys.si


 

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti