Hexagon Manufacturing Intelligence lansira benchtop multisenzorsku koordinatnu mernu mašinu

Komentari: 0

Optiv Performance 322 kombinuje fleksibilnost sistema sa tačnošću u skladu sa standardom ISO 10360 

Vodeći specijalista za metrološka i proizvodna rešenja Hexagon Manufacturing Intelligence je plasirao novi Optiv Performance 322, prilagodljivu benchtop multisenzorsku koordinatnu mernu mašinu (CMM)koja zauzima jako mali radni prostor i lako se može poboljšati kako bi mogla da se koristi u nizu primena. 

Teška 180 kg, merna mašina sa fiksnim mostom i pokretnim stolom je dovoljno lagana da se direktno stavi na radne površine i premesti bez rekalibracije od strane inženjera Hexagon-a.

Pored toga što ne zauzima veliki prostor, mašina omogućava veću tačnost i reproduktivnost pri velikoj brzini (300 mm/s) i velikom ubrzanju zahvaljujući krutosti njene granitne konstrukcije,što je čini idealnom za inspekciju radnih komada dobijenih štancovanjem, utiskivanjem i injekciono presovanim plastičnim delovima, skeniranjem profila i drugim primenama. 

Opremljen PC-DMIS softverom, Optiv Performance 322 je napravljen za fleksibilnost i može da meri raspon različitih delova sa minimalnim vremenom merenja.

CMM je dostupan u početnoj vision-only konfiguraciji, dok 3D specifikacija tačnosti mašine i future-ready pre-cabling omogućava jednostavno poboljšanje za kompletno 3D multisenzorsko rešenje koje prihvata raspon kontaktnih i bezkontaktnih senzora, što umanjuje zahteve klijenata za višestrukim proizvodima u oblasti inspekcije.

Sistem je izgrađen na modularnom konceptu, tako da se senzori, kontrolori i merni softver lako mogu prilagoditi za promenljive uslove.

CMM sadrži naprednu tehnologiju kompenzacije temperature koja obračunava vrednost korekcije za odstupanja u merenju kako bi osigurali da korisnici dobiju dosledno stabilne rezultate. 

“Nije uvek bilo lako proizvođačima da nađu rešenje koje zauzima jako mali radni prostor i mogućnost da se ispune njihove potrebe za inspekciju koje stalno evoluiraju”, kaže Marc Stalker, Strateški direktor za proizvode CMM, Hexagon Manufacturing Intelligence.

“Benchtop Optiv Performance 322 ne samo da odgovara na te potrebe već podstiče propusnu moć tako što kombinuje odličnu fleksibilnost primene sa tačnošću u skladu sa standardom ISO 10360 pri velikoj brzini.” 

Optiv Performance 322 se može danas naručiti u EMEA (Evropa, Bliski istok, Azija), APAC (Azija-Pacifik) i Kini. Svi podaci su dostupni kod komercijalne uprave i dilera Hexagon Manufacturing Intelligence. 

O Hexagon Manufacturing Intelligence:

Hexagon Manufacturing Intelligence pomaže industrijskim proizvođačima da razviju temeljnu/inovativnu tehnologiju današnjice i proizvode koji menjaju život budućnosti. Kao vodeći stručnjak za metrologiju i proizvodna rešenja, naša stručnost u prepoznavanju, razmišljanju i delovanju na prikupljanju, analizi i aktivnoj upotrebi podataka merenja - uliva našim klijentima poverenje da povećaju brzinu proizvodnje a da pri tome poboljšaju proizvodni kvalitet. 

Putem mreže lokalnih servisnih centara, proizvodnih pogona i sa komercijalnim poslovanjem širom pet kontinenata, mi pametno menjamo proizvodnju kako bismo izgradili svet u kome kvalitet podstiče produktivnost. Za više informacija posetite HexagonMI.com. 

Hexagon Manufacturing Intelligence je deo Hexagon-a (Nasdaq Stockholm; HEXA B; hexagon.com), vodećeg snabdevača informacionim tehnologijama koje podstiču kvalitet i poboljšavaju produktivnost širom geoprostornih aplikacija i aplikacija industrijskog poslovanja. 

Tel/Mob: +381 63 21 75 64,
info.rs@hexagon.com
HexagonMI.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti