Henkel Srbija predstavio inovativna rešenja za obradu površina

Komentari: 0

Regionalna konferencija posvećena savremenim tehnologijama obrade metalnih površina, Metaldays, otvorena je u Aranđelovcu u organizaciji kompanija Henkel, Rösler, Wagner, Tiger i Mankiewicz, kao vodećih dobavljača metalne industrije.

Na svečanom otvaranju, potpredsednik Privredne komore Srbije, Miroslav Miletić, pozdravio je više od 150 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

„Metalska industrija je važna za evropsku budućnost Srbije. Privredna društva u ovom sektoru imaju razvojnu šansu i mogućnost za povećanje konkurentnosti s obzirom na to da su vezana za izgradnju, održavanje i revitalizaciju energetskih sistema, saobraćajne infrastrukture i infrastrukture u svim drugim oblastima, kao i proizvodnju opreme za grane koje su strateški važne za privredu Srbije.

Privredna komora Srbije će, kroz delovanje u svim segmentima svojih aktivnosti - od zastupanja privrede u zemlji i svetu, preko internacionalizacije, sa posebnim paketom usluga za podršku izvoznicima - do edukacije koja se između ostalog odnosi i na domen podizanja kvaliteta i zadovoljavanja međunarodnih standarada, biti još pouzdaniji oslonac i podrška našim kompanijama za uspešnije poslovanje i bolje proizvodne i izvozne rezultate“, izjavio je Miroslav Miletić, potpredsednik Privredne komore Srbije.

Vladimir Radulović, direktor prodaje sektora General Industry kompanije Henkel Srbija, tom prilikom rekao je: „Uspeh ove konferencije pokazuje da su kompanije u našem regionu prepoznale važnost tehnoloških inovacija na području obrade metalnih površina. Verujem da partnerstvo sa dobavljačima poput Henkela može mnogo da im znači kada je reč o podizanju kvaliteta i konkurentnosti proizvoda, optimizaciji proizvodnih procesa, kao i smanjenja troškova i uticaju na okolinu.“

Vladimir Radulovic - direktor sektora za saradnju sa metalskom industrijom kompanije Henkel Srbija

Priliku da se upoznaju sa inovacijama na području pripreme, obrade, premazivanja i zaštite metalnih površina imali su svi učesnici konferencije, a među kojima su bili predstavnici kompanija koje se bave proizvodnjom bele tehnike, HVAC uređaja, automobilskih delova, metalnih konstrukcija, poljoprivredne mehanizacije, metalne galanterije i mnogi drugi.

U okviru konferencije, organizovana je i poseta obližnjoj fabrici Stublina, vodećem proizvođaču aluminijskih okova, ručica i kvaka za stolariju, gde su učesnici imali priliku da se upoznaju sa rešenjima i proizvodima svih pet proizvođača organizatora u praksi.

Kompanije organizatori vodeće su u svojim oblastima, pa je tako Henkel specijalizovan za funkcionalne premaze, pred-obrada i čišćenje u industriji obrade metala, Rösler za vibracionu i opremu za peskarenje, Wagner za opremu za nanošenje boja i premaza, Tiger za praškaste boje i premaze za industriju, dok je Mankiewicz usko specijalizovan za tekuće boje za industriju.

O Henkelu

Henkel posluje širom sveta sa uravnoteženim i raznovrsnim portfoliom. Kompanija zauzima vodeće pozicije sa svoja tri poslovna sektora u oblastima industrijskog tržišta, kao i proizvoda široke potrošnje, zahvaljujući jakim brendovima, inovacijama i tehnologijama. Henkelov sektor Adhezivi Technologije je svetski lider na tržištu lepkova – u svim industrijskim segmentima u svetu.

Sa sektorima Deterdženti i kućna hemija i Beauty Care, Henkel zauzima vodeće pozicije na mnogim tržištima i kategorijama širom sveta. Osnovan 1876. godine, Henkel iza sebe ima više od 140 godina uspešnog poslovanja. U 2016. godini, kompanija Henkel ostvarila je prodaju od 18,7 milijardi evra i operativni profit od 3,2 milijarde evra.

Tri najpoznatija Henkel brenda - Persil (deterdžent), Schwarzkopf (nega kose) i Loctite (lepak) ostarili su više od 6 milijardi evra (oko 6.6 milijardi USD) ukupne prodaje. Henkel zapošljava gotovo 50.000 ljudi širom sveta – predan i veoma raznovrsan tim, ujedinjen snažnom korporativnom kulturom, zajedničkim ciljem da ostvari održivi standard, kao i zajedničkim vrednostima. Kao priznati lider u održivosti, Henkel se nalazi na najvišim pozicijama mnogih međunarodnih indeksa i lista. Henkelove prioritetne akcije izlistane su u nemačkom indeksu DAX.

Za više informacija, posetite www.henkel.com 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti