HANNOVER MESSE OSVETLJAVA PUT KA KLIMATSKI NEUTRALNOJ INDUSTRIJI

Komentari: 0

Od 17. do 21. aprila 2023. na sajmu HANNOVER MESSE će vodeće svetske kompanije iz sektora mašinstva, elektrotehnike, energetike i IT sektora pokazati koliko su daleko stigle na putu ka klimatski neutralnoj proizvodnji, i na koje načine industrija može značajno da smanji emisiju CO2

Svi veliki izazovi sa kojima se svet danas suočava, kao što su klimatske promene, nestašica energije i poremećaji u lancima snabdevanja, imaju nešto zajedničko: zahtevaju inovativna tehnološka rešenja.

Na najvećem i najznačajnijem svetskom sajmu industrijskih tehnologija će vodeće svetske kompanije iz sektora mašinstva, elektrotehnike, energeti ke, i IT sektora prikazati industrijski ekosistem koji omogućava promene u načinu na koji proizvodimo, sarađujemo i poslujemo.

“Sa glavnom temom “Industrial Transformati on – Making the Difference“, HANNOVER MESSE 2023. pokazuje razliku koju kompanije izlagači mogu da naprave, koje promene mogu da sprovedu i koje inovacije razvijaju na putu ka klimatski neutralnoj industriji“, rekao je dr. Jochen Kockler, predsednik Upravnog odbora Deutsche Messe AG.

“Ovo je izazov za korporacije, mala i srednja preduzeća, startape, kao i za nauku, politi ku i društvo. Samo zajedničkim radom možemo uspeti da obezbedimo industrijsku proizvodnju, prosperitet i našu budućnost na duge staze, a istovremeno da zaštitimo našu okolinu.“

HANNOVER MESSE 2023. će biti domaćin za više od 4.000 izlagača iz celog sveta, uključujuć i globalna preduzeć a kao što su Autodesk, Bosch, Capgemini, Dassault Sistemes, Microsoft , NOKIA, Salzgitt er, Schneider Electric i Siemens, kao i brojna istaknuta mala i srednja preduzeća.

Poznati istraživački Instituti kao što su Fraunhofer i Karlsrue Institut za tehnologiju (KIT) će na sajmu prezentovati industrijska rešenja za buduć nost, a više od 300 startapova iz različitih tehnoloških oblasti će doneti inovacije sa disruptivnim potencijalom.

HANNOVER MESSE 2023. čini sedam izložbenih segmenata: Automation, Motion & Drives, Digital Ecosystems, Energy Solutions, Engineered Parts & Solutions, Future Hub, Compressed Air & Vacuum, Global Business & Markets.

Izlagači će prikazati rešenja u oblasti ma kao što su CO2 neutralna proizvodnja, Industrija 4.0, veštačka inteligencija, IT bezbednost, Logistika 4.0, cirkularna ekonomija, vodonik i gorivne ćelije, delovi i komponente za industriju, automatizacija, robotika, hidraulika i pneumatika.

Zemlja partner će biti Indonezija, najveća ekonomska sila jugoistočne Azije.

Srbija će i 2023. biti predstavljena na HANNOVER MESSE sa nacionalnim štandom u organizaciji Razvojne agencije Srbije i Privredne komore Srbije.

Štand će biti u hali 3 koja pripada segmentu Engineered Parts & Solutions, a javni poziv za učešće kompanija na nacionalnom štandu biće objavljen na web stranici Razvojne agencije Srbije.

Za informacije o učešću na nacionalnom štandu ili individualno izlaganje na sajmu, domaćim kompanijama je na raspolaganju zvanični zastupnik hanoverskog sajma za Srbiju, ProExpo d.o.o. (www.proexpo.co.rs).

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti