Hannover Messe 2018: novine u konceptu sajma i Industrija 4.0 u ekspanziji

Komentari: 0

U Hanoveru uveliko teku pripreme za predstojeći sajam Hannover Messe 2018, koji će se održati u periodu od 24. do 27. aprila. Iako je sajam tek za nekoliko meseci, veliki broj kompanija je već potvrdilo svoje učešće. Ostalim zainteresovanim kompanijama, organizatori savetuju da što pre pošalju svoje prijave jer se zbog velikog interesovanja i konceptualnih novina koje predstoje može destiti da ostanu bez sajamskog prostora.

Hannover Messe je dugi niz godina najznačajniji svetski sajam industrijskih tehnologija, sinonim za industrijske inovacije, ključne trendove i poslovno umrežavanje. Danas ovaj sajam služi kao globalni centar za sva pitanja koja se tiču Industrije 4.0.

Svi direktori i lideri svetskih korporacija, malih i srednjih preduzeća, koriste Hannover Messe za pronalaženje rešenja za digitalizaciju svog poslovanja. Na ovogodišnjoj izložbi predstavilo se 6 500 izlagača iz 70 zemalja, 150 startapa i ostvareno je 5,6 miliona poslovnih kontakata.

Ukupno 225 000 postilaca došlo je 2017. godine u Hanover, od toga više od 75 000 njih van granica Nemačke, što je do sada nezabeležen rezultat u 70 godina dugoj i bogatoj istoriji sajma.

Hannover Messe 2018 obeležiće dve bitne promene u samom konceptu sajma. Prva se odnosi na godišnji sajam Industrial Automation (Industrijska automatizacija) koji će od naredne godine biti spojen sa dvogodišnjim sajmom Motion, Drive & Automation – MDA (pogonska tehnika, hidraulika, pneumatika, tehnika fluida).

Oba predstavljaju vodeće sajmove pod okriljem Hannover Messe, a od 2018. održaće se zajedno kao jedan sajam pod novim imenom “Integrated Automation, Motion & Drives” (IAMD), sa ciljem da se još izražajnije istaknu trendovi i inovacije u ovim oblastima. Na ovaj način, oblast hidraulike, pneumatike i pogonske tehnike biće prisutna svake godine na Hannover Messe, a ne svake druge što je do sada bila praksa.

Druga značajna promena odnosi se na vodeći svetski sajam intralogistike CeMAT koji će se, počev od 2018. godine, svake druge godine održavati paralelno sa sajmom Hannover Messe. CeMAT i HANNOVER MESSE biće snažan duo sledeće godine, pružajući jedinstvenu platformu za međunarodne donosioce odluka iz oblasti industrije i logistike.

Pored IAMD i CeMAT, sajamske hale u Hanoveru će popuniti dobro poznate izlagačke oblasti: Energy, Industrial Supply, Digital Factory, Research & Technology.

Interakcija između automatizacije i energetike, informacionih tehnologija i veštačke inteligencije dovode do digitalizacije industrije. Sa vodećom temom sajma “Integrated Industry – Connect & Collaborate”, Hannover Messe pokazaće kako ove interakcije dovode do novih oblika poslovanja i saradnje iz čega proizilazi i veća konkurentnost, bolji poslovi i poslovni modeli. Ljudi, mašine i IT industrija su kamen temeljac fabrika sutrašnjice, a da bi se postigao pun potencijal, neophodno je da se povežu.

Partnerska zemlja biće Meksiko, kao jedna od vodećih svetskih zemalja po obimu izvoza i uvoza. Što se tiče same industrije, glavne snage Meksika leže u automobilskoj industriji, vazduhoplovstvu, elektronici, naftnoj i hemijskoj industriji. Jedan je od glavnih svetskih proizvođača automobila i zauzima 4. poziciju po obimu izvoza u ovoj industriji. Meksiko će kao zvanična zemlja-partner na Hannover Messe 2018 predstaviti svoje industrijske potencijale, prilike za ulaganje i razvojne projekte.

Zainteresovane kompanije za izlaganje na sajmu Hannover Messe 2018, mogu svoje prijave obaviti online na stranici store.hannovermesse.de/en.

Za više informacija obratite se predstavništvu hanoverskog sajma u Beogradu, firmi ProExpo d.o.o. putem telefona 011 2659 210 ili mejlom na info@proexpo.co.rs

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti