Google Maps će prikazivati cene putarine, semafore i znak stop

Komentari: 0

Ukoliko planirate putovanje ovog leta, znate koliko Google mape mogu biti korisne.

Ne radi se samo o tome da vas dovedu do željene destinacije, već su tu i da vam pomognu da ne prekoračite dozvoljenu brzinu i izbegnete saobraćajne gužve.

Google je najavio još neka, dugo traženih poboljšanja za Mape na Androidu koja bi trebalo da učine vaš letnji odmor još boljim.

Nema ništa gore od toga da krenete na put samo da biste shvatili da vaša ruta uključuje putarinu. Čak i ako bili upoznati sa tim, saznanje koliko novca će vam biti potrebno da stignete do odredišta može biti od velike pomoći.

Počevši od ovog meseca, Google mape će prikazivati procenjene cene putarine duž vaše rute, preuzimajući informacije direktno od agencija koje su zadužene za to.

Faktori kao što su određeno doba dana i način plaćanja se takođe uzimaju u obzir, da biste maksimalno uštedeli novac na svom putovanju.

Osim toga, Google nastavlja da nudi metode za izbegavanje plaćanja putarine tako što će promeniti opcije rute, ali oni kojima ne smeta da plate nešto više da bi negde stigli malo brže, moći će da pregledaju ukupne troškove pre nego što krenu na put.

Za početak, ova funkcija će biti dostupna korisnicima mobilnih uređaja u SAD, Indoneziji, Indiji i Japanu, a kasnije će stići i do korsnika u drugim delovima sveta.

Google mape će takođe nuditi dodatne informacije u navigaciji, čime će se ova aplikacija dodatno približiti konkurenciji.

Podaci o lokacijama semafora i znakova "stop" su još jedna korisna novina i nešto što je Apple dodao u svoju aplikaciju Mape još u verziji iOS 13.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti