FIRST LEGO League - Explore festival za decu u Srbiji

Komentari: 0

FIRST® LEGO® League je globalni program koji deci predstavlja nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku (STEM) kroz zabavno i uzbudljivo praktično učenje, upotrebom didaktičkih materijala i LEGO Education setova.

Na globalnom nivou, za program je prijavljeno preko 35 000 timova, održava se u preko 100 država, a u Srbiji je organizovan od strane Udruženja „Prava Priča“ u saradnji sa organizacijom Serbian Tech i slovenačkom organizacijom Super Glavce.

Na nedavno održanom Challenge programu u Šapcu, timovi uzrasta od 9 do 16 godina su se oprobali u sva četiri dela - robot igra, predstavili inovativni dizajn i robot dizajn i pokazali osnovne vrednosti, a mlađa deca koja su zainteresovana za programiranje će moći da pokažu svoj Inovativni projekat na Explore festivalu!

FIRST LEGO League Explore program je osmišljen za decu uzrasta od 6 do 10 godina, koja u svojim timovima zajedno sa svojim mentorom, mesecima pripremaju i osmišljavaju Inovativni projekat na zadatu temu, prave panele i prezentacije, kao i motorizovani model koji je napravljen od LEGO kockica.

Ovogodišnja tema projekta je „MASTERPIECE“ i usmerena je na povezivanje umetnosti i tehnologije.

Ove godine u okviru Explore programa će učestvovati čak osamnaest ekipa koje dolaze iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Kraljeva i Raške.

Završni događaj programa je Explore festival koji će se održati 20. aprila 2024. godine u Savremenoj osnovnoj školi. Cilj je da na zabavan i edukativan način uvede decu u svet robotike, tehnologije i nauke.

Posetioci će imati priliku da vide projekte učesnika na festivalu. Ulaz je slobodan zato pozivamo sve zainteresovane da 20. aprila posete festival u Savremenoj osnovnoj školi.

Kompanija EPAM Systems prepoznala je značaj i vrednosti Programa i organizatora i pružila podršku ovogodišnjoj organizaciji Festivala.

Udruženje „Prava priča“ je neprofitno, nevladino udruženje osnovano sa ciljem podrške deci, mladima i zajednici u oblasti nauke, tehnologije, obrazovanja i humanitarne delatnosti.

Aktuelnosti vezane za FIRST LEGO League program možete pratiti na zvaničnom sajtu, ali i putem Instagram profila , LinkedIn i Facebook stranice.

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti