„Finansijska vozačka“ za đake

Komentari: 0
Fotografija od: © VHS/Schedl

Kupovina najnovijeg mobilnog telefona, prvog automobila ili prvo opremanje iznajmljenog stana – odnos prema novcu mora se učiti u najranijem dobu.

S proleća 2020. godine đaci u nekoliko odabranih škola u Beču pripremaće se za „finansijsku vozačku“. Ono što će učenici u okviru nove obuke učiti pripremiće ih za život, pomoći da donose ispravne odluke i izbegnu greške koje mogu da ih koštaju egzistencije.

Što ranije mladi ljudi razviju osećaj za ispravan odnos prema novcu, to će im kao odraslim osobama lakše pasti ophođenje sa svojim finansijskim resursima.

Sa prvim računom u banci, prvim zarađenim novcem otvaraju se ne samo mnoge nove mogućnosti, već se kriju i opasnosti da se živi iznad svojih finansijskih mogućnosti. Na obuci se takođe uči, kako biti kritičan prema svom potrošačkom ponašanju.

Na proleće 2020. godine u okviru pilot-faze Grad Beč će za 1.000 đaka obezbediti finansijsko obrazovanje na odabranim bečkim školama.

Obuka „Finansijska dozvola“ sastoji se od pet modula i obuhvata teme kao što su: žiro-račun, oblici finansiranja, osiguranje, zajmovi i sl. 

 

Izvor: 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti