EXPO-RUSSIA SERBIA 2022.

Komentari: 0

Šesti međunarodni privredni sajam “EXPO-RUSSIA SERBIA 2022.“ i šesti beogradski poslovni forum održaće se od 16. do 18. marta 2022. godine u Kongresnom centru “Metropol Palace“ (Beograd, Bulevar kralja Aleksandra 69).

U funkciji će biti i onlajn verzija na virtuelnoj platformi www.ExpoRF.ru.

Na sajmu će učestvovati ruska i srpska velika, srednja i mala preduzeća, a takođe će biti predstavljene izložbene postavke regiona Ruske Federacije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja Jugoistočne Evrope.

Tematske sekcije: energija i tehnologije za uštedu energije, rudarstvo, mašinogradnja i metalurgija, vazdušni i železnički saobraćaj, agroindustrijski kompleks, građevinarstvo, industrija nafte i gasa, visokotehnološke industrije, bankarstvo, IT, medicina, farmacija, obrazovanje i nauka, turizam, uključujući zdravstveni, roba široke potrošnje itd.

Održavanje sajma je uključeno u Protokol XIX zasedanja Međuvladinog rusko-srpskog komiteta za trgovinu, ekonomsku, i naučno-tehničku saradnju, koje je održano 6 - 7. oktobra ove godine na Zlatiboru (Srbija).

Programom sajma predviđeno je uspostavljanje poslovnih kontakata, prezentacije preduzeća, tematski okrugli stolovi, koji će biti organizovani u saradnji sa ministarstvima Republike Srbije, i na njima će učestvovati rukovodioci poslovnih krugova balkanskih zemalja.

Očekuje se dolazak privrednih delegacija iz susednih zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Bugarske, takođe i Albanije i Severne Makedonije.

Pet ranije održanih izložbi postigle su veliki uspeh. Sa izložbenom postavkom upoznalo se preko dvadeset hiljada posetilaca. U okviru godišnjih izložbi u Beogradu potpisano je više od trista međunarodnih ugovora.

Šestu međunarodnu privrednu izložbu “EXPO-RUSSIA SERBIA 2022“ i šesti beogradski poslovni forum organizuju “Zarubež-Ekspo“ a.d. sa ruske strane i Privredna komora Srbije, pod pokroviteljstvom Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije, uz podršku Državne Dume i Saveta Federacije RF, Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije, Ministarstva za ekonomski razvoj Ruske Federacije, Ministarstva industrije i trgovine Ruske Federacije, Ministarstva prosvete i nauke Ruske Federacije, Ministarstvo poljoprivrede Ruske Federacije, Ambasade i Trgovinskog predstavništva Rusije u Srbiji, Ambasade Srbije u Rusiji, Ruskog centra za nauku i kulturu u Beogradu “Ruski dom“, resornih ministarstava Srbije, kao i ministarstava i resornih institucija drugih zemalja balkanskog regiona.

Cilj manifestacije je proširenje trgovinsko-ekonomskih odnosa između Rusije i Srbije na bazi Sporazuma o slobodnoj trgovini, kao i intenziviranje trgovinskih aranžmana sa susednim zemljama.

Pozivamo sve zainteresovane kompanije da uzmu učešće na EXPO-RUSSIA SERBIA 2022!

Detaljnije informacije mogu se dobiti od Organizacionog odbora AD “Zarubež-Ekspo“.

Materijal za predstavnike javnog informisanja može se preuzeti na na linku

Telefoni: +7(495) 721-32-36, +7(495) 637-36-66, +7(495) 637-36-33

Onlajn izložbena platforma www.ExpoRF.ru
E-mail: info@zarubezhexpo.ru
www.zarubezhexpo.ru

Mihail Akopov
Direktor za Balkan
"Zarubež-Ekspo" AD
+381-69-177-55-70
petroleus@yandex.ru

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti