RUČNA ILI POTPUNO AUTOMATIZOVANA BRZA PROMENA ČELJUSTI – POTPUNO BEZ ALATA

Komentari: 0

Podsticaj za automatizaciju iz SCHUNK-a: s blokovima sile stezanja TANDEM BWA moguće je potpuno automatsko stezanje različitih radnih komada u malim veličinama serije.

Čeljusti najnovije generacije blokova sile stezanja mogu se fleksibilno menjati uz pomoć robota.

To dovodi do ogromnog smanjenja vremena za podešavanje, posebno kod višestrukih aplikacija.

U mnogim industrijalizovanim zemljama tržište radne snage više ne može da zadovolji potražnju za kvalifikovanim radnicima.

Mnoge industrije takođe se suočavaju sa konkurentskim pritiscima koji zahtevaju produktivnije proizvodne operacije.

Oba trenda znače da automatizovani procesi postaju sve važniji i da će kompanije morati da im se otvore pre ili kasnije.

Specijalista za aplikacije SCHUNK razvio je odgovarajući modul za proširenje mogućnosti autonomnih procesa mašinske obrade.

S novim sistemom za brze zamene čeljusti BWA, čeljusti blokova sile stezanja TANDEM sada mogu da se menjaju ručno ili potpuno automatski uz pomoć robota.

Sistem će ubuduće biti dostupan kao standard za 2- ili 3-čeljusne pneumatske i hidraulične blokove sile stezanja u veličinama 100, 140, 160 i 250.

KRATKO VREME ODZIVA ZA PROMENLJIVE VELIČINE SERIJE

Čeljusti koje se brzo zamenjuju uključene u uređaje za stezanje mogu automatski da se zamene za nekoliko sekundi bez upotrebe bilo kakvog alata.

Kao iskusan I celovit dobavljač, SCHUNK takođe nudi odgovarajuću pneumatsku PGN-plus-P paralelnu hvataljku za automatizovano postavljanje za tu namenu.

Prsti hvataljke snabdeveni su posebnim delovima opremljenim oprugom. To omogućava da se gornje čeljusti automatski otključaju, pokupe i ponovo nameste uz pozitivno uklapanje.

Aplikacija tako može fleksibilno da se prilagodi novim zadacima stezanja u bilo kom trenutku.

Sistem čeljusti koje se brzo zamenjuju pored toga omogućava pet puta bržu ručnu zamenu u poređenju sa konvencionalnim zamenama čeljusti.

NADZOR KOJI JE PODRAZUMEVANO INTEGRISAN

Kada je reč o automatizaciji, opcije nadzora integrisane kao standardne u uređaje za stezanje posebno su prilagođene za budućnost.

Slično kao patentirano praćenje dinamičkog pritiska u "otvorenom" i "zatvorenom" osnovnom položaju čeljusti, praćenje prenosa komprimovanog vazduha u čeljusti dolazi kao već integrisano.

Na taj način radnu kontrolu kontakta ili čišćenje površina za stezanje može da uradi stranka.

Svi TANDEM blokovi sile stezanja imaju jednu zajedničku stvar: nude dosledno visoke sile stezanja s kompaktnim dizajnom i optimalnom pristupačnošću u petostranoj mašinskoj obradi, čak i u ograničenom prostoru.

Povećana konkurentnost u svim industrijama kroz maksimalnu fleksibilnost i kratka vremena odziva.

Pored blokova sile stezanja i čeljusti, komponente za rukovanje na robotu takođe su od suštinskog značaja za automatizovani procesni niz.

Sa svojim opsežnim I savršeno usklađenim portfeljom iz tehnologije stezanja, hvatanja I tehnologije automatizacije, SCHUNK nudi aplikaciona rešenja iz jednog izvora.

SCHUNK Intec GmbH
Spann- und Greiftechnik
Friedrich-Schunk-Straße 1
A - 4511 Allhaming
Tel. +43-7227-22399-0
Fax +43-7227-21099
info@at.schunk.com
www.schunk.com


 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti