DA LI JE PAMETNO KUPOVATI AUTO DELOVE ONLINE?

Komentari: 0

Kada vam zatreba neki rezervni deo za vaš auto da li se oslonite na svog automehaničara ili ga potražite sami online? Sve više ljudi kupuje auto delove preko interneta, a nama je ova činjenica bila izazov da samu temu bliže proučimo i pokušamo da damo odgovore na najčešće dileme koje muče vozače.

Svi znamo koliko stresne mogu da budu situacije kada je našem ljubimcu na četiri točka potrebna popravka ili zamena nekog auto dela.

Neko bi to sigurno uporedio sa kvarnim zubom koji boli, jer sve što tada želimo je da se ceo proces završi što pre, što kvalitetnije i što jeftinije.

Mnogi se u takvoj situaciji pitaju da li sve prepustiti automehaničaru ili ne, da li kupiti polovan ili nov deo, da li je internet kupovina uopšte sigurna?

Sve ima svoje prednosti i mane, ali kupovina preko interneta danas donosi ipak malo više prednosti nego tradicionalan način nabavke auto delova. Evo tri dobra razloga zbog kojih to može biti bolja opcija i za vas.

Zašto?

Prepustiti sve automehaničaru često može da dovede do visokog računa za popravku ili zamenu auto delova. Pritom nikad ne znate kakav je deo majstor ugradio u vaš auto, da li je bio polovan ili nov, kakvog kvaliteta, koliko se sam ugradio u cenu itd.

Ako ne možete da zamenite majstora u njegovom poslu, možete bar u kupovini. Tako ste sigurniji.

Za razliku od klasičnih prodavnica, online prodavci auto delova ne moraju da brinu o troškovima za održavanje prodavnice i osoblja. Oni imaju relativno male troškove pa su u mogućnosti da ponude i povoljnije cene za svoje proizvode.

Kupovina iz fotelje štedi i vreme i novac. Obilaženje radnji sa auto delovima može da vam oduzme puno vremena, naročito ako želite da uporedite cene proizvoda.

Na internetu to možete da uradite sa nekoliko klikova i u vreme kada vama to odgovara, čak i kasno noću kada su sve prodavnice zatvorene. Pritom, na internetu možete da kupujete po povoljnijim cenama i iz najudaljenijih gradova i krajeva, niste ograničeni samo na mesto boravka što znatno štedi vaš novac.

Ovo nam je bilo sasvim dovoljno da zaključimo da treba iskoristiti sve pogodnosti interneta i tog novog doba u načinu poslovanja. Ali kako da budemo sigurni da smo obavili pametnu transakciju i naručili odgovarajući deo? Pripremili smo nekoliko smernica i povodom ove dileme.

Gde?

Na internetu postoji mnoštvo sajtova koji vrše online prodaju rezervnih auto delova. Birajte ozbiljne i pouzdane prodavce, sa što širim asortimanom proizvoda, koji mogu da odgovore i na najzahtevnije upute za pretragom.

Zbog velikog asortimana i obima posla, ovi sajtovi često nude mnoge pogodnosti, akcije, popuste i sl, a zbog ugovora sa kurirskim službama imaju i povoljnije poštarine.

Tako, na primer, portal karoserija.rs ima uračunatu poštarinu u ionako povoljne cene svojih auto delova. Na lageru ima preko 700.000 proizvoda za sve modele automobila i lakog komercijalnog programa, koji u roku od 24 h mogu biti isporučeni na bilo koju adresu u Srbiji ili Crnoj Gori.

Najširi asortiman auto delova pronašli smo na portal automotodelovi.rs. Portal raspolaže sa preko 4 miliona dostupnih artikala od 112 dobavljača iz Evrope, Azije i Amerike, i nudi auto delove za blizu 1.000 auto brendova, koji obuhvataju ne samo automobile, već i kamione i motocikle, sa logistikom po celoj Evropi.

Pa za početak krenite od ova dva naša predloga. Sa ovoliko artikala ovde je prosto nemoguće ne pronaći potreban auto deo.

Kako?

Prvo morate da znate koji vam deo treba. Oko toga se možete konsultovati i sa svojim automehaničarem. Pretraga potrebnih auto delova vrši se prema modelu i tipu automobila, što znatno olakšava ceo postupak.

I kada pronađete deo,još jednom proverite da li je adekvatan za vaš auto. To možete učiniti preko identifikacionog broja vašeg auta, koji se dobija od proizvođača, ili preko koda rezervnog dela: ugravirani kod na starom delu koji treba zameniti uporedite sa kodom na novom auto delu.

Ako i dalje niste sigurni, za sva vaša dodatna pitanja i dileme pomoć vam mogu pružiti i korisnički servisi ovih portala.

Naš savet je da preko interneta kupujete samo nove auto-delove jer oni podležu zakonskoj garanciji na ispravnost i kvalitet.

Korisni saveti: Više o razvoju biznisa online saznajte klikom ovde

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti