cargo-partner obezbeđuje ekspertizu za prehrambene proizvode širom Evrope

Komentari: 0
Fotografija od: cargo-partner

cargo-partner stavlja strateški fokus na industrijska rešenja za prehrambene i kvarljive proizvode. Ovaj pružalac usluga logistike je nedavno proširio svoj portfolio usluga novim uslugama skladištenja, uslugama poslednje milje (last mile delivery) i dodatnim uslugama kako bi se prilagodio promenljivim zahtevima industrije.

Industrija prehrambenih proizvoda pretrpela je značajne promene od početka pandemije COVID-19, sa sve većom potražnjom za uslugama dostave hrane i pojačanim fokusom na standarde kvaliteta, higijene i bezbednosti. cargo-partner je reagovao na ove izazove nadogradnjom svojih skladišnih kapaciteta, rešenjima za dostavu do korisnika, proširenjem portfolija dodatnih usluga, kako bi zadovoljio potrebe svojih klijenata.

Prag: skladištenje sa kontrolom temperature i uslugom “last mile delivery”

Od otvaranja iLogistics centra u Pragu 2019. godine, cargo-partner kontinuirano proširuje svoja logistička rešenja za namirnice i kvarljive proizvode. Pored IFS sertifikata za logistiku prehrambenih proizvoda, skladište je sertifikovano i za organske proizvode u skladu sa Eko regulativom EU. Skladište sadrži 3.500 m² ambijentalnog (+15 do +25°C) i 1.500 m² rashlađenog (+2 do +8°C) skladišnog prostora.

Pored usluga skladištenja i dodatnih usluga, ovaj logistički provajder nudi i sveobuhvatna rešenja za komadne pošiljke.

Jedan od klijenata cargo-partner-a u Pragu je proizvođač organskih mlečnih proizvoda. Stefan Krauter, generalni direktor kompanije cargo-partner, objašnjava: „Zbog kratkog roka trajanja, mlečni proizvodi zahtevaju strogu kontrolu temperature i najbržu moguću isporuku.

Fotografija od: cargo-partner

cargo-partner osigurava da se proizvodi naših klijenata održavaju na konstantnoj temperaturi od +2 do +8 °C i da brzo i bezbedno stignu do kupaca naših klijenata”

Za drugog kupca u Češkoj koji prodaje svežu i duboko smrznutu ribu, cargo-partner pruža usluge distribucije širom zemlje sa neprekinutim hladnim lancem. Pružalac usluga logistike transportuje komadne pošiljke težine od 5 do 20 kg u opsegu od -23 do -21°C i isporučuje ih u roku od dva sata do vrata kupca.

Sofija: Montaža vitrina na prodajnim mestima za proizvođača slatkiša

U svom iLogistics centru u Sofiji, Bugarska, cargo-partner pruža usluge skladištenja i niz dodatnih usluga za vodećeg proizvođača slatkiša u industriji.

Skladište je HACCP- i TAPA-A sertifikovano, što obezbeđuje najviše standarde bezbednosti hrane i skladišta. cargo-partner obrađuje oko 30 punih kamiona nedeljno za proizvođača slatkiša.

Usluge koje se pružaju uključuju skladištenje, etiketiranje, kao i montažu kompleta i prodajnih štandova za supermarkete.

Proces počinje tako što cargo-partner dobija nalog za postavljanje artikala na displeje, kao i posebnu porudžbinu za kartonski materijal za izradu stalka. cargo-partner skladišni tim zatim prenosi artikle iz skladišnog prostora u prostor za kopakovanje na međuspratu.

Nakon montaže vitrina i aranžiranja proizvoda prema specifikacijama kupca, cargo-partner vrši transport vitrina na paletama. Na kraju se vraćaju u skladište, gde čekaju narudžbinu za otpremu do prodajnog mesta.

Turska: 1.800t sveže ribe godišnje

Za kancelariju cargo-partnera u Izmiru, Turska, transport sveže ribe čini značajan deo svakodnevnog poslovanja pružalaca usluga logistike. Izmir je treći po veličini grad u Turskoj i dom nekih od najvažnijih izvoznika sveže ribe u regionu.

Sa svojom filijalom na aerodromu u Izmiru, cargo-partner je idealno lociran za pružanje brzih usluga avio transporta. U 2020. godini, ovaj logistički provajder je obradio oko 1.800 tona sveže ribe i morskih plodova iz Izmira.

Pored toga, cargo-partner je nedavno počeo da pruža usluge i drugim ribnjacima širom Sredozemnog mora.

Srbija: Transportna rešenja za uzorke hrane

U Srbiji je jedna od posebnih oblasti stručnosti cargo-partnera transport uzoraka hrane. Lokalni proizvođači prehrambenih proizvoda redovno šalju uzorke potencijalnim kupcima u centralnoj Evropi ili na Dalekom istoku.

cargo-partner im pruža sveobuhvatno rešenje za transport temperaturno osetljivih uzoraka voća, povrća i peciva avionom.

Asortiman usluga obuhvata preuzimanje i dostavu u specijalnim hladnjačama, skladište sa kontrolisanom temperaturom u blizini beogradskog aerodroma, unakrsnu proveru dokumenata, carinjenje i praćenje hladnog lanca.

Pored toga, cargo-partner može obezbediti opremu za pakovanje i hlađenje kao što su kontejneri sa kontrolisanom temperaturom, suvi led i termo gelovi.


 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti