cargo-partner nastavlja svoj razvoj na tržištu Kine

Komentari: 0

Poslednjih meseci, cargo-partner je otvorio nove kancelarije i skladišta na ključnim lokacijama širom Kine, nastavljajući svoj dugoročni trend rasta u azijskoj ekonomskoj sili. Najznačajniji su Centar kompetencije za farmaceutsku i zdravstvenu zaštitu u Šangaju, skladište u Guangdžou na jugu i nove kancelarije u Nanđingu na istoku zemlje i u Čongkingu u centralnoj Kini.

Od 14. do 16. juna 2023. godine, cargo-partner je se sa štandom predstavio na sajmu „transport logistic” u Šangajskom novom međunarodnom Ekspo Centru. Sa oko 400 izlagača i preko 21.500 posetilaca na 30.000 m² izložbenog prostora, ovaj sajam predstavlja važno mesto susreta kompanija iz logistike, transporta, usluga, proizvodnje, ugostiteljstva i maloprodaje radi razmene najnovijih znanja i stručnosti. cargo-partner je ovaj događaj iskoristio kao priliku da predstavi svoju mrežu širom Kine, uključujući najnovije dodatke u Šangaju, Guangdžouu, Čongkingu i Nanđingu.

Luka Ferara, izvršni direktor kompanije cargo-partner, prokomentarisao je nedavna proširenja, rekavši: „Kao dinamično tržište koje se brzo razvija, Kina predstavlja ogroman potencijal za cargo-partner grupu. Naš novi farmaceutski centar u Šangaju, naše novo skladište u Guangdžouu i naše nove kancelarije u Čongkingu i Nanđingu su jako važni delovi slagalice u našoj mreži u Kini. Naša strateška odluka da uspostavimo snažno prisustvo širom Kine u skladu je sa našim dugoročnim ciljevima poboljšanja naše operativne efikasnosti, negovanja dubljih odnosa sa našim lokalnim partnerima i kupcima i otključavanju novih mogućnosti za nastavak rasta u budućnosti.

Centar kompetencije za farmaciju i zdravstvenu zaštitu u Šangaju

U martu 2023., cargo-partner je najavio pokretanje novog centra kompetencije za farmaciju i zdravstvenu zaštitu u Šangaju. Kina je jedan od najvećih svetskih proizvođača farmaceutskih i zdravstvenih proizvoda, kao i sve važnije potrošačko tržište za ovu vrstu proizvoda.

Novi Pharma Competence Center sada služi kao operativno čvorište za izvoznike i uvoznike kojima su potrebna transportna rešenja za lekove u skladu sa GDP-om. Stručnjaci cargo-partner-a na licu mesta mogu da obezbede ne samo usluge avionskog i okeanskog transporta sa kontrolisanom temperaturom, već i transport sa kontrolisanom temperaturom za prvu i poslednju milju.

Novo skladište u Guangdžou

Pored postojećih skladišta cargo-partnera u Šangaju, Čengduu, Kunšanu i Hong Kongu sa ukupno 22.000 m² skladišnog prostora, logistička kompanija je otvorila novo skladište u Guangdžouu od 1. marta 2023. Guangdžou je važna logistika kapija u južnoj Kini, a ugovorna logistika je jedno od glavnih fokusnih oblasti strategije cargo-partnera za Kinu 2023.

Zbog toga je cargo-partner nedavno otvorio svoje prvo skladište u Guangdžouu, koje bi trebalo da bude prošireno 2024. kao odgovor na jaku potražnju na tržištu. Dok je većina kupaca cargo-partnera u Guangdžouu trenutno iz industrije visoke tehnologije, lokalni tim planira da u bliskoj budućnosti proširi svoje mogućnosti u sektoru e-trgovine, industrije i robe široke potrošnje.

Proširenje kancelarije u Čongkingu

cargo-partner je u aprilu 2023. proslavio preseljenje svoje kancelarije u Čongkingu u veći, moderniji objekat. Zahvaljujući svojoj idealnoj geografskoj lokaciji i dobro razvijenoj infrastrukturi, Čongking je ključno transportno i logističko čvorište u centralnoj Kini.

Njegovi aerodromi se svrstavaju među deset najboljih u Kini po propusnosti tokom cele godine, a gradska luka je najveća u regionu Gornjeg Jangcea. Štaviše, veza Čongking-Duizburg je kamen temeljac rastuće trans-evroazijske železničke mreže. Nova kancelarija u Čongkingu je samo jedan aspekt strateške ekspanzije cargo-partner-a i podržaće lokalni tim u opsluživanju kupaca širom regiona sa punim spektrom logističkih rešenja.

Nova kancelarija za korisničku podršku u Nanjingu

Da bi dodatno ojačao svoju lokalnu mrežu, cargo-partner je nedavno otvorio novu kancelariju za korisničku podršku i prodaju u Nanjingu. Nova kancelarija je jedna od nekoliko cargo-partner kancelarija u regionu reke Jangce, gde logistički provajder nudi širok spektar usluga avionskog, pomorskog, drumskog transporta, ugovorne logistike i dodatnim uslugama.

Nanjing je glavna logistička kapija u istočnoj Kini, koja se nalazi na ušću nekoliko ključnih logističkih čvorišta, uključujući međunarodni aerodrom Nanjing Lukou, luku Nanjing, kao i važna železnička čvorišta povezana sa glavnim železničkim mrežama.

Od otvaranja prve kancelarije cargo-partner-a u Kini 2004. godine, međunarodna logistička kompanija je kontinuirano širila svoju mrežu kancelarija i skladišta u zemlji. Danas je kompanija zastupljena sa 380 zaposlenih u 16 kancelarija u Kini.

O cargo-partneru

cargo-partner je globalna logistička kompanija punog opsega koja nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje.

Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentsku prednost za svoje kupce širom sveta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 2.06 milijardi EUR u 2022. godini i trenutno zapošljava 4.000 ljudi širom sveta.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti