cargo-partner nastavlja da širi svoju mrežu skladišta i portfolio servisa u Kini

Komentari: 0

U prvoj polovini 2022. godine, cargo-partner je proširio svoju mrežu kancelarija i skladišta u Kini i uveo nove servise železničkog i drumskog transporta od Kine do Evrope i Centralne Azije.

cargo-partner timovi u Kini bavili su se nizom zanimljivih projekata, od transporta velikih mašina i alatki širom Kazahstana do upravljanja velikom količinom pošiljki e-trgovine za jedan od najvećih kineskih festivala kupovine.

Od otvaranja prve kancelarije cargo-partnera u Kini 2004. godine, logistička kompanija je kontinuirano povećavala svoje prisustvo u zemlji.

U januaru 2022, proširila je svoju filijalu u Pekingu i otvorila novo skladište u Kunšanu, u neposrednoj blizini Šangaja i na deset minuta vožnje od autoputa Peking-Šangaj. Iznajmljivanjem 5.300 m² skladišnog prostora, cargo-partner je preduzeo dalje korake da proširi svoju ugovornu logističku mrežu i opslužuje tržište Kunšana sa svojom snažnom elektronskom industrijom, gde kompanija vidi veliki potencijal za rast.

U martu je još jedno skladište cargo-partnera počelo sa radom na jugu Kine. Skladište u Jantianu u Šenženu pruža 3.400 m² skladišnog prostora zajedno sa širokim spektrom dodatnih usluga i takođe služi kao regionalni distributivni centar.

Početkom juna, cargo-partner je otvorio novu prodajnu kancelariju u Makau, dopunjujući svoju mrežu u području Velikog zaliva i koristeći ovo važno trgovačko i pretovarno čvorište.

Nova rešenja za železnički i pomorski transport iz Kine u Evropu

U železničkom saobraćaju, cargo-partner zaobilazi Novi gvozdeni put svile koristeći srednji koridor preko Kaspijskog i Crnog mora. Kompanija obezbeđuje nedeljne polaske duž ove nove rute i očekuje da će količina rasti za 30-50% u bliskoj budućnosti.

Pored toga, cargo-partner nastavlja da nudi uslugu pomorskog transporta „Adria Express” iz Kine do Kopra, Rijeke i Trsta. Ova ruta skraćuje vreme tranzita do Evrope za pet do osam dana u poređenju sa transportom preko severnoevropskih luka.

Prekogranični transport iz Kine u Centralnu Aziju

Od proleća 2022, cargo-partner je uveo rešenje za prekogranični transport od Kine do Centralne Azije. Logistička kompanija nudi redovne usluge iz Kine za Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan, Turkmenistan i Uzbekistan sa rokovima isporuke od oko dve nedelje.

Ovo transportno rešenje pogodno je i za projektni teret. Nedavno je cargo-partner obavio transport velikih mašinskih alatki, prevezenih u 16 kamiona s ravnim platformama iz Dalijana, Severna Kina, do Taškenta, Uzbekistan.

cargo-partner usluga od vrata do vrata uključivala je vezivanje i osiguranje pre polaska iz fabrike u Dalijanu, kao i pažljivo praćenje, komunikaciju na oba kraja i koordinaciju carinskih procedura duž celog transportnog lanca od Kine preko Kazahstana do Uzbekistana. Prevoz je završen za 14 dana.

Efikasna logistička podrška za “618 Shopping Festival”

Od otvaranja cargo-partner skladišta u Kunšanu kod Šangaja, lokalni tim se bavio nekoliko izazovnih projekata. Jedna od njih bila je saradnja sa uvoznikom proizvoda od ovsenog mleka koji vodi onlajn prodavnice na nekim od najvećih kineskih platformi za e-trgovinu.

Kompaniji je bila potrebna logistička podrška za učešće na “618 shopping festival”, velikom shopping događaju sredinom godine. Da bi ispunio kratke rokove klijenta, cargo-partner je obučio 16 privremenih radnika i brzo uspostavio standardnu operativnu proceduru.

Tim je izvršio sve porudžbine za samo 12 dana, uključujući utovar i pakovanje 290.000 komada kutija za mleko i obeležavanje 34.000 kutija za pakovanje bez ijedne greške.

cargo-partner je zastupljen u Kini već 18 godina i danas ima preko 500 zaposlenih na 18 lokacija širom kontinentalne Kine, Hong Konga i Tajvana.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega koji nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje. Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom sveta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 1.8 milijardi EUR u 2021. godini i trenutno zapošljava više od 3.900 ljudi širom sveta.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti