Britanski Paysend zainteresovan za tržište Srbije

Komentari: 0
Fotografija od: PKS

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, razgovarao je danas sa Abdulom Abdulkerimovim, suosnivačem i izvršnim direktorom britanske kompanije Paysend koja je zainteresovana da poslovanje proširi u našoj zemlji i u Beogradu otvori tehnološki centar.

Kompanija je osnovana pre pet godina, pruža usluge prekograničnog plaćanja potrošačima i privredi u različitim valutama, a kako je istaknuto na sastanku u PKS, Srbija je interesantna kao poslovna destinacija zbog odlične IT infrastrukture, stručnih kadrova, dobrog pravnog okvira i uslova za biznis.

Čadež je rekao da predstavnici britanske kompanije mogu da računaju na logističku podršku PKS i da je važno da usluge i rešenja koje nude utiču na smanjenje troškova poslovanja kompanija i unapređenje efikasnosti. Predsednik PKS je ukazao na mogućnost povezivanja i saradnje sa akadmskom zajednicom Srbije - institutima, fakultetima, tehnološkim centrima.

Abdulkerimov je istakao da kompanija Paysend teži globalnom širenju, vizija im jedinstven ekosistem, kao i da nudi tehnološki napredna, jednostavna rešenja za različite vrste plaćanja. Kako je naveo, Srbija ima potencijal da se od regionalnog lidera uspešno proširi na globalno tržište.

Paysend je prvi “Fintech” koji je uveo globalnu karticu za kartične transfere za povezivanje 12 milijardi kartica koje izdaju međunarodni sistemi plaćanja: Mastercard, Visa, China Union Pai i lokalne šeme kartica.

Pruža preko 40 načina plaćanja za mala i srednja preduzeća, trenutno opslužuje skoro sedam miliona klijenata i 17.000 malih i srednjih preduzeća.

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti