Bez HANNOVER MESSE u 2020.

Komentari: 0

Fotografija od : HANNOVER MESSE

HANNOVER MESSE se ove godine ne može održati zbog kritične situacije vezane za pandemiju virusa Covid-19. Uprava grada Hanovera je izdala uredbu koja zabranjuje organizovanje vodećeg svetskog sajma industrijskih tehnologija.

Od danas pa do sledećeg HANNOVER MESSE u aprilu 2021. godine, digitalna platforma za umrežavanje će izlagačima i posetiocima pružiti mogućnost za razmenu tehnoloških znanja i privrednu orijentaciju.

Svet industrije neće moći da se sretne u Hanoveru ove godine. Sveobuhvatna ograničenja putovanja, zabrane grupnih okupljanja i zabrane i uredbe grada Hanovera zajedno onemogućavaju održavanje sajma HANNOVER MESSE. Kriza izazvana virusom Covid-19 u velikoj meri utiče na ekonomiju, a proizvodna industrija – koja je ključna klijentela na HANNOVER MESSEA – se bori sa ozbiljnim posledicama pandemije. Potražnja i prodaja u nemačkoj industriji su u padu, što rezultira uskim grlima u snabdevanju, obustavom proizvodnje i smanjenim radnim satima za zaposlene.

Fotografija od : HANNOVER MESSE

„S obzirom na brz razvoj događaja oko Covid-19 i velika ograničenja u javnom i poslovnom životu, HANNOVER MESSE se ne može održati ove godine “, kaže Dr Jochen Kockler, predsednik Upravnog odbora Deutsche Messe AG. „Naši izlagači, partneri i ceo naš tim učinili su sve što su mogli kako bi se sajam održao, ali danas moramo da prihvatimo da 2020. godine neće biti moguće organizovati najvažniji svetski industrijski događaj."

Ovo je prvi put u 73. godine dugoj industriji hanoverskog sajma industrije da neće biti održan. Ipak, organizatori neće dozvoliti da sajam u potpunosti izostane. „Potreba za orijentacijom i razmenom je posebno značajna u kriznim vremenima,“ kaže Kockler. „Zato sada intenzivno radimo na digitalnoj platformi za informisanje i umrežavanje koja će uskoro biti otvorena za naše klijente.“

Različiti formati na internetu će omogućiti izlagačima i posetiocima da razmene informacije o predstojećim privredno-političkim izazovima i tehnološkim rešenjima. Video strimovi će uživo preneti interaktivne intervjue sa ekspertima, diskusije i best-case prezentacije. Pored toga, i digitalna pretraga izlagača i proizvoda na sajtu sajma će dobiti nove funkcije, između ostalog će posetioci i izlagači moći da stupe direktno u kontakt.

„Čvrsto smo uvereni da ništa ne može da zameni direktan kontakt licem u lice, i radujemo se vremenu nakon korone“, dodaje Kockler. „Fleksibilnost i pragmatično delovanje su naročito bitni u kriznim vremenima. Zato mi, kao organizator najznačajnijeg sajma industrije u svetu, želimo da u vreme krize ponudimo orijentaciju i način za održanje poslovnog života – što i činimo kroz našu novu digitalnu ponudu.“

Naredni HANNOVER MESSE održaće se od 12. do 16. aprila 2021.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti