Beograd na Samitu balkanskih gradova u Atini

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Na Samitu Mreže B40 balkanskih gradova u Atini učestvovao je Grad Beograd, čiju je delegaciju predvodila zamenica gradonačelnika Vesna Vidović.

Obraćajući se prisutnima na Samitu, izrazila je zahvalnost što je upravo Beograd prepoznat kao važan partner u procesima saradnje i donošenja rešenja za izazove velikih gradova.

Vidovićeva je rekla da je sadašnjost uvek teška, jer se u njoj problemi rešavaju, napomenuvši da su ideja Mreže B40 i njen cilj – povezivanje i razvijanje saradnje gradova u budućnosti, kakvu danas imamo na Samitu, značajni.

– Svedoci smo da gradovi i države funkcionišu u izuzetno izazovnom periodu i u takvim okolnostima moramo da uložimo dodatni napor kako bismo pronašli najbolji put za sprovođenje lokalne politike od koje zavisi kvalitet života građana – objasnila je zamenica gradonačelnika Vesna Vidović.

– Sa ponosom mogu da istaknem da smo preusmerili pravac razvoja našeg grada, a tu prevashodno mislim na spuštanje Beograda na reke.

Ponosni smo na projekte koji su započeti sa tim ciljem, poput Beograda na vodi i Linijskog parka. Takođe, u prethodnom periodu uređeni su mnogi trgovi, kao što su Obilićev i Savski trg, proširene pešačke zone, a istovremeno se ulaže u izgradnju infrastrukture, pa tako imamo radove na izgradnji obilaznice oko Beograda, početak izgradnje metroa – rekla je Vesna Vidović.

Za vreme trajanja Samita, Vidovićeva je imala i niz sastanka sa gradonačelnicima Atine, Soluna, Skoplja i Sofije, tokom kojih je bilo reči o daljoj saradnji i planovima za dalji razvoj gradova.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti