Beč traži startapove za nova energetska rešenja

Komentari: 0
Fotografija od: © Wien Energie

Poslednjih godina tržište električne energije je u stalnom pokretu. Promenjeno ponašanje klijenata, konkurencija i digitalizacija donele su novu dinamiku unutar branše.

Tako je bečko energetsko preduzeće „WienEnergie“ u potrazi za startap firmama u oblasti razvoja novih poslovnih modela i ove godine organizovalo konkurs „Innovation Challenge 2018“.

Plan je da mlada preduzeća iz celog sveta sa stručnjacima iz preduzeća „WienEnergie“ isprobavaju nova energetska rešenja. Težište konkursa čine oblasti pametna infrastruktura, e-mobilnost, rad 4.0, fotonaponski paneli i inteligentna rešenja za potrošače.

„Mi smo u potrazi za startapovima sa „energijom“! Zajedno želimo da razvijemo pametna energetska rešenja za naše klijente“, kaže Mihael Štrebl predstavnik bečkog preduzeća „WienEnergie“. „Kreativnost i fleksibilnost startapova u kombinaciji sa našim znanjem i iskustvom nude najbolje preduslove!“

Cilj konkursa je izrada konkretnih poslovnih modela i usluga u oblasti energetike koji će biti sprovedeni od strane stručnjaka i startap preduzeća.

Prijava za startap preduzeća traje do 15. jula 2018. godine na stranici: http://innovation-challenge.wienenergie.at

Deset najboljih startapova biće u septembru pozvani u inovativni kamp gde će zajedno sa ekspertima iz oblasti energetike moći tri dana da rade na izradi svojih ideja.

Potom će komisija izabrati pet projekata koji najviše budu obećavali a startapovi će do kraja godine moći da razviju prototip koji će u velikom finalu biti predstavljen.

Izvor: 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti