Apple će ažurirati softver za iPhone 12 u Francuskoj

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Apple je najavio da će ažurirati softver iPhone 12 u Francuskoj, u skladu sa zahtevom francuskih vlasti koje su privremeno zabranile njegovu prodaju zbog prevelikog nivoa zračenja.

„Ažuriraćemo softver francuskih korisnika i prilagoditi se protokolu koji koriste francuski regulatori. Radujemo se što će iPhone 12 i dalje biti dostupan u Francuskoj“, rekao je Apple.

„(Ažuriranje) se odnosi na protokol testiranja koji koriste francuski regulatori, a ne na bezbednosno pitanje“, navodi se u saopštenju.

Francuski mrežni regulator ANFR će testirati ažurirani softver u kratkom roku, rekao je državni sekretar za digitalna pitanja Žan Noel Baro u saopštenju, naglašavajući da će ažuriranje na kraju dovesti iPhone 12 u skladu sa evropskim standardima koji su na snazi. u Francuskoj.

ANFR je u sredu obavestio Apple da je zabranio prodaju iPhone 12 nakon što su testovi pokazali da je njegova stopa apsorpcije zračenja (SAR) nešto iznad zakonske granice. Dodali su da će rezultate proslediti regulatorima u drugim zemljama EU.

Da bi se rešio problem, dovoljno je ažurirati softver, rekao je Barrot u intervjuu za Le Parisien objavljenom u utorak, napominjući da Apple ima rok od dve nedelje. Francusku proceduru pomno prate i drugi evropski regulatori, pa je holandski regulator u sredu objavio da proverava problem mogućeg prekomernog zračenja iPhone 12.

Nemački regulator je naglasio da bi procedura Francuske mogla da posluži kao model za Evropu u celini, a belgijski državni sekretar za digitalizaciju najavio je analizu mogućih zdravstvenih rizika povezanih sa Eplovim mobilnim telefonom.

Italijansko ministarstvo industrije saopštilo je da prati situaciju, ali za sada ne namerava da preduzima nikakve mere, a prati situaciju i Portugal.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti