Zapažen nastup srpskog predstavnika na globalnom ImagineIF! takmičenju za startape iz zdravstvenog sektora

Komentari: 0

Dvanaest finalista sa tri kontinenta predstavilo je svoje inovacije na globalnom ImagineIF! takmičenju za startape iz zdravstvenog sektora, održanom 27. juna na Univerzitetu u Kembridžu, a po prvi put i Srbija je imala svog predstavnika.

Beogradski tim SafeCath, izabran kao najbolji na lokalnom finalu u Beogradu u martu ove godine, prezentovao je inovativni kateter koji u odnosu na postojeća, predstavlja novo tehničko rešenje na tržištu, uz pomoć kojeg se sprečava transfer bakterija u sterilne delove urinarnog trakta.

Prvo ImagineIF takmičenje i akceleratorski program u Srbiji, Innovation Forum Cambridge realizovao je pod vođstvom Staše Stanković sa Univerziteta u Kembridžu, a u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd (platinasti partner) i Heath Tech Labom (srebrni partner).

- Pobediti na lokalnom finalu u Beogradu bilo je sjajno, a biti jedan od 12 finalista u Kembrižu je neponovljivo iskustvo. Učešće nam nije samo otvorilo vrata health-tech zajednice Innovation Foruma, već smo uspostavili i konkretne kontakte sa investitorima i predstavnicima vodećih svetskih kompanija u zdravstvenom i farmaceutskom sektoru, što je od velike koristi da ojačamo svoju trenutnu poziciju i nastavimo sa razvojem svog proizvoda.

Naučili smo mnogo o narednim koracima koji su pred nama i to je od posebne važnosti za startape na početku razvoja, poput našeg, zbog čega je i sam odlazak u Kembridž za nas svojevrsna pobeda – rekli su predstavnici beogradskog tima SafeCath.

Ovogodišnje ImagineIF! takmičenje i akceleratorski program privukli su više od 300 aplikacija na globalnom nivou.

Lokalni pobednici izabrani su na osnovu biznis plana i potencijala inovacija da unaprede zdravlje i dobrobit ljudi, uz priliku da učestvuju u mentorskom programu sa liderima i kompanijama iz različitih tehnoloških i medicinskog sektora.

Globalno finale održano je u okviru trodnevne konferecije Health Horizons koja je okupila velika imena iz sveta nauke i medicine, uključujući lidere kompanija kao što su Astra Zeneca, Phizer, Cancer Research UK, Roche, Johnson&Johnson Innovationi mnoge druge.

Za najbolji tim na ovogodišnjem takmičenju stručni žiri je izabrao JellyDrops, britanski startap koji razvija hidrirajući tretman za osobe sa demencijom.Pobednički tim dobiće novčanu nagradu od 10.000 USD, profesionalne usluge u istoj vrednosti, besplatno korišćenje laboratorijskog prostora i materijala potrebnih za razvoj u narednih godinu dana, kao i podršku kroz mrežu Innovation Foruma za dalji rast i razvoj svog biznisa.

ImagineIF! takmičenje i akceleratorski program Innovation Foruma sprovodi se sedam godina u različitim zemljama širom sveta, na tri kontinenta, a nedavno je uvršten i među 7 najboljih evropskih akceleratorskih programa u oblasti health-tech-a. 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti