Xella® Lider u građevinarstvu

Komentari: 0
Fotografija od: Xella® - Vrdnik, Hotel Premier Aqua, izgrađen Ytong Termoblokom

Xella Group, međunarodna kompanija sa sedištem u Duisburgu (Nemačka), nakon kupovine preduzeća Kolubara Gasbeton u Vreocima 2004. godine i završetka investicionog ciklusa ugradnjom najsavremenije opreme, od 2006. godine proizvodi i prodaje najkvalitetniji građevinski materijal pod brendom YTONG.

Za tržište Srbije, kao i za tržište regiona, to predstavlja iskorak jer je tehnologija Xelle u Srbiji istovetna sa onom u Nemačkoj - sve je usklađeno sa najvišim evropskim standardima i modelima poslovanja, tako da nema nikakve razlike u proizvodnji za srpsko i zapadno (svetsko) tržište.

Standard kvaliteta je određen prema nemačkom uzorku, takozvanoj DIN normi, koja je mnogo strožija u odnosu na druge zapadnoevropske standarde. Kvalitet proizvoda kontroliše se svakodnevnim internim kontrolama i periodičnim sertifikovanjem od strane vodećih Instituta u Srbiji za ispitivanje kvaliteta proizvoda. U saradnji sa izabranim partnerima, preduzeće ima razgranatu prodajnu mrežu na čitavoj teritoriji Republike Srbije i Crne Gore.

Proizvodi Xella Group-e značajno doprinose energetskoj efikasnosti pri izgradnji visokokvalitetnih zgrada, a samim tim i zaštiti životne sredine i očuvanju prirodnih resursa. Xella proizvodi su dobili brojne nagrade i sertifikate za svoje ekološke karakteristike.

Takođe, Ytong Termoblok je u Nemačkoj nagrađen i titulom Brenda veka u svojoj kategoriji proizvoda.

Sa 96 pogona u 20 zemalja i organizovanom prodajom u više od 30 zemalja, Xella je jedan od svetskih lidera u građevinskoj industriji.

Fabrika u Vreocima predstavlja jedan od najvećih proizvodnih pogona građevinskog materijala u Srbiji, sa godišnjim kapacitetom od 250 000 m3 Ytong bloka.

 Prilikom proizvodnje nema ispuštanja štetnih gasova u atmosferu, jer nema sagorevanja fosilnih goriva.

100% zaokružen proces proizvodnje i reciklaže, jer se sav otpadni materijal reciklira.

Kompanija Xella, nemačkom tehnologijom na tržištu Srbije proizvodi potpuno prirodne i zdrave energetski efikasane proizvode koji brinu o nama i našoj životnoj okolini.

Sa rastućom potrebom za ispunjenjem sve zahtevnijih standarda gradnje i energetske efikasnosti, kompanija Xella donosi na tržište Srbije kompletan asortiman građevinskih materijala koji su, u svetskoj građevinskoj industriji, već duže vreme opšte prihvaćeni i obuhvataju raznovrsne Ytong termoblokove, Multipor mineralne termoizolacione ploče i Silka silikatnu opeku.

Ytong

Od svog nastanka pa do danas, YTONG Termoblok je građevinski materijal koji je u svetu poznat kao sinonim za uštedu skupocene energije za grejanje, odnosno za hlađenje objekata.

Osnovna svrha je da vlasniku objekta građenog Ytong sistemom gradnje osigura maksimalnu udobnost i sigurnost i pri tome smanji troškove u smislu energetskih resursa. 

Arhitekte širom sveta savetuju da se pri projektovanju i gradnji upotrebljavaju materijali koji će pametno koristiti raspoložive resurse i obezbediti ekonomičnu eksploataciju tokom narednih decenija. Iz tog razloga se i preporučuje Ytong termoblok jer je to materijal koji ispunjava sve te zahteve npr. YTONG Termoblok PLUS 30 je jedini građevinski materijal namenjen stanogradnji koji u samo jednom sloju od svega 30 cm, bez dodatne termoizolacije zadovoljava propisane vrednosti koeficijenta prolaza toplote u zidu, definisane novim pravilnikom o energetskoj efikasnosti.

„Tajna“ je u osobini YTONG materijala koji gotovo da ne akumulira toplotu. Naime, prilikom zagrevanja prostorije sa zidovima od „tradicionalnih“ materijala, najpre se greju sami zidovi i tek nakon njihovog zagrevanja počinje grejanje prostora.

Kod YTONG Termobloka skoro da nema akumulacije toplote u zidovima, pa se samim tim prostor greje znatno brže! Tako se u objektima izgrađenim od YTONG-a ostvaruju znatne uštede u računima, kako zimi za grejanje, tako i leti za hlađenje!

Multipor

Ytong Multipor ploče predstavljaju savršeno rešenje za izolaciju već izgrađenih objekata. O kvalitetu Ytong Multipor ploča govori nam i činjenica da se samo za nemačko tržište godišnje proizvode više od milion kvadrata ovog materijala. U Nemačkoj je proizvodni kapacitet rasprodat i Multipor se mora naručiti unapred.

Zvanični podatak agencija koje prate tržište govori da je Multipor, u segmentu unutrašnje izolacije starih objekata, lider po količini prodatog i ugrađenog materijala.

Razlog za to je zato što je Ytong Multipor ploča kvalitetan izolacioni materijal koji pored vrhunske termoizolacije na objektu ne pravi parnu branu, tako da ne dolazi do oštećenja zida zbog kondezacije.

Multipor ploče su potpuno prirodan materijal sa najvećim nivoom paropropusnosti kod izolacionih materijala, a mogu se montirati i sa spoljne i sa unutrašnje strane objekta. Njihova prednost se ogleda i u negorivosti tako da ispunjavaju i visoke standarde protivpožarne zaštite. 

Silka

Silka je robna marka silikatnih blokova, koji predstavljaju tradicionalan građevinski materijal na bazi prirodnih mineralnih sirovina, a koji se, zahvaljujući jedinstvenim mehaničkim i fizičkim svojstvima, koristi u građevinarstvu više od jednog veka.

Visoka gustina Silka silikatnih blokova pruža odličnu zvučnu zaštitu i garantuje mirno i opuštajuće okruženje, čime se elimiše buka kao jedan od glavnih problema u urbanim sredinama.

Dodatno, zbog visoke čvrstoće na pritisak, Silka blokovi predstavljaju garanciju dodatne stabilnosti i dugotrajnosti objekta i istovremeno sprečavaju prodor toplote i vlage obezbeđujući prirodnu klimu unutar objekta.

Svi materijali (Ytong, Multipor, Silka) proizvode se od potpuno prirodnih sirovina i obezbeđuju zdravo stanovanje.

Pri tome apsolutno su sigurni, potpuno negorivi, (u)gradnja je brza i laka, lako se oblikuju, tako da je granica kreativnosti samo vaša mašta!

Za više informacija o rešenjima i referencama iz Xella asortimana pogledajte internet prezentaciju www.ytong.rs ili pozovite besplatni info telefon: 0800 111 112.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti