Walter - Skok u digitalnu budućnost

Komentari: 0

Walter AG predstavio je svoj novi tehnološki centar u Tibingenu koji je promovisan i na AMB sajmu u Štutgartu. U ovom centru, kompanija će razvijati, testirati i pokazati high-tech rešenja za mašinske sisteme u budućnosti.

Centar obuhvata ukupnu površinu od oko 5 000 kvadratnih metara. Zgrada u Tibingenu kombinuje funkcije interaktivnog centra na osnovu dobijenih podataka i iskustva, ali i fabrike za dalja istraživanja. Kupci, partneri i zaposleni iz svih krajeva sveta, sada mogu da sarađuju na budućim rešenjima. "Naši klijenti danas očekuju pouzdane i procese po njihovoj meri, a u novom Walter Technology centru, oni mogu pomoći i uticati u oblikovanju razvoja i procesima obrade", Kaže Mirko Merlo predsednik Walter AG.

Walter tehnološki centar svečano je otvoren na međunarodnom događaju potrošača u oktobru. 

Walter tehnološki centar je inovativna sredina, koja podstiče razvoj rešenja koja idu mnogo dalje od izrade samih alata. U ovom praktičnom okruženju, digitalna fabrika budućnosti postaje realnost - proizvodnja, logistika, inženjering, kontrola i upravljanje procesima su digitalno povezani i biće u stanju da komuniciraju jedni sa drugima u realnom vremenu - pomoću platformske aplikacije. Walter AG pomaže da se oblikuje svet Smart Fabrike za razvoj inteligentne proizvodnje, koja pruža informacije i demonstrira nove mogućnosti za optimizaciju svojih korisnika. Walter potvrđuje značaj digitalizacije, vizuelizaciju i umrežavanje još od pre nekoliko godina putem Walter Tool ID kompanije koja nastavlja svoj put u novom tehnološkom centru.

Čitav životni ciklus proizvoda, kupcu je prikazan u Walter istraživačkom centru. Kupci mogu da gledaju alate, procese obrade i digitalne aplikacije uživo i imaju priliku da ih isprobaju. U ovoj futurističkoj fabrici, Walter će sarađivati sa klijentima iz automobilske industrije, avio industrije, mašinstva, kao i proizvođačima energije sa kojima će stvarati i optimizovati prototipove za „stvarni svet“ putem rada u aplikaciji.

Oni će biti spremni za upotrebu na licu mesta "plug & play" u proizvodnom okruženju i odmah, bez potrebe za složenim vremenskim testiranjem. Walter to naziva "Real Life Engineering". "Tehnološki centar interaktivno pokazuje procese i alatna rešenja koristeći nove vrste funkcija – umrežavanje, gde će “Inteligentni” sistemi i druge inovacije trajno promeniti način na koji razmišljamo i kako radimo sa klijentima", rekao je Holger Langhans, direktor sektora Walter Multiply.

Walter tehnološki centar je opremljen najnovijom tehnologijom za obradu i komunikaciju. Augmented Reality pomaže da se vizualizuje složen proces konekcije i mašinskog scenarija. Zahvaljujući direktnom prenosu iz mašinskog postrojenja, zaposleni kod svih Walter distributera će moći da učestvuju u globalnim treninzima. Prostrana sala, koji je opremljena najsavremenijom tehnologijom za prezentacije i može da primi do 200 ljudi, biće domaćin stručne konferencije i događaja organizovanih za kupce.

Novi Walter tehnološki centar razvija rešenja koja daleko prevazilaze samo proizvodne alate. U ovom praktičnom okruženju, digitalna fabrika budućnosti postaje realnost - mašine, alati i komponente su digitalno povezani i u stanju su da komuniciraju jedni sa drugima, koristeći platformsku aplikaciju.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti