VX SE: Novi sistem samostojećih ormara iz Rittala

Komentari: 0

Kućišta se često koriste i za pojedinačne slučajeve upotrebe – što nije uvek najbolji pristup.

Prednosti pojedinačnih proizvoda kao što je Rittal VX SE često se zanemaruju.

VX SE je rešenje sa najboljim iz oba sveta - Rittal AX kompaktnim kućištima i VX25 portfoliom za kućišta. VX SE nudi još kraće vreme isporuke i bržu, jednostavniju instalaciju, veću sigurnost i kompatibilnost sa drugim Rittal proizvodima.

VX SE asortiman samostojećih ormara takođe uključuje varijantu dubine 300 mm, koja je pogodna za skučena okruženja u građevinarstvu, npr. kada se koristi kao razvodni ormar.

Ako se ormari koriste kao samostalna rešenja, onda samostojeći proizvodi kao što je novi VX SE iz Rittal-a nude značajne prednosti u poređenju sa sistemima za pregrade.

VX SE prikladan je za mnoge industrijske i građevinske primene. Tipične oblasti primene su kompaktne mašine i oprema i njihove komponente za distribuciju energije i automatizaciju, koje se mogu smestiti u jedno kućište.

Brzo: Za razliku od pregradnih kućišta sa ramom i bočnim pločama koje se mogu ukloniti, samostojeći ormar ima telo napravljeno od jednog komada čeličnog lima ili nerđajućeg čelika. Bočne stranice i krov su čvrsti; zbog toga je potrebno manje komponenti, a naručivanje i montaža su daleko lakši i brži.

Pošto su bočne stranice, krov i ram provodljivo povezani, nije potrebno dodatno uzemljenje okvira, čime se dodatno štedi vreme.

Bezbedno: Pošto nema razmaka između bočnih strana, krova i okvira ormara, prljavština i prašina se ne mogu sakupljati, što povećava bezbednost.

Osnovna verzija VX SE ormana ima stepen zaštite IP 55, zaštitu od udara IK 10, automatsko izjednačavanje potencijala, visoku čvrstoću i stabilnost zasnovanu na izuzetno velikoj torzionoj krutosti, plus nosivost od 1,5 tone.

Za zahtevna okruženja, Rittal samostojeći orman je opciono dostupan sa IP 66 i NEMA 4/4k zaštitom. Integrisane podne ploče unutar osnove ormana pojednostavljuju kabliranje, čak i u ormarima sa izuzetno velikim brojem komponenti, i obezbeđuju da se pripremni kablovski radovi mogu obaviti ergonomski.

Jednostavno: Upotreba VX SE samostojećeg kućišta širine do 1.800 mm nudi proizvođačima panela značajan potencijal za uštedu.

Na primer, može da zameni kombinaciju do tri manja kućišta.

Tada nema potrebe za zaptivkama, dodatnim priključnim priborom, međupločama ili višestrukim osnovama – istovremeno smanjujući opterećenje za montažu i ugradnju.

Kompatibilnost: Da bi zadržao prednosti VX25 sistema za postavljanje u pogledu ugradnje unutrašnjih komponenti, Rittal je napravio svoje novo samostojeće kućište VX25 da bude kompatibilno.

Proizvođači panela koji prelaze na VX SE stoga ne moraju da vrše velika prilagođavanja u pogledu inženjeringa, montaže ili instalacije komponenti – sve ostaje isto.

Pošto je osnova VX SE ormara identičan onom kod VX25, VX dodaci za bazu, kao što su ploče sa uvodnicama i šine kablova, mogu se lako preneti i instalirati. Široka VX kompatibilnost unutrašnjih komponenti se postiže korišćenjem šina.

Različiti tipovi VX25 šina i delimičnih montažnih ploča se lako ugrađuju u VX SE kućišta, tako da je moguće kombinovati VX SE sa bilo kojim VX25 dodatkom.

Kao rezultat toga, proizvođačima panela nije potrebna posebna dodatna oprema za ugradnju unutrašnjih komponenti u samostojeće VX SE ormare, već umesto toga mogu jednostavno da koriste postojeće komponente iz portfolija proizvoda.

Raznovrsnost: Za primenu u građevini (grejanje/hlađenje/ventilacija), Rittal nudi VX SE verziju koja je duboka 300 mm.

Prednosti proizvoda uključuju različite mogućnosti za ugradnju unutrašnjih komponenti, fleksibilne opcije kabliranja zahvaljujući novom modularnom sistemu kabliranja, i brze modifikacije kao što su izrezi, koje su prilagođene zahtevima korisnika.

Rittal se zalaže za jednostavnost.

Rittal VX SE je pametna kombinacija modularnosti, kompatibilnosti i samostalnog pristupa – sa prednostima koje inženjerskim kompanijama omogućavaju da povećaju svoju produktivnost.

RITTAL d.o.o. BEOGRAD
Bulevar Mihajla Pupina br. 6
Ušće Tower 1, 13 sprat
RS-11000 Beograd
Telefon: +381 11 4350 500
www.rittal.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti