Vrhunska preciznost laserskog kodiranja i obeležavanja - Domino F720i Fiber laser

Komentari: 0

Zbog visokog kvaliteta zraka, fiber laseri su prvi izbor kada su u pitanju aplikacije koje zahtevaju visok nivo preciznosti.

Pulsirajući Fiber laserski sistemi za obeležavanje mogu obeležavati materijale kao što su metal i većinu materijala od plastike.

Dizajnirani su tako da se mogu koristiti kao zasebne jedinice za obeležavanje i kao laserski sistemi kompletno integrisani u proizvodne linije.

Njihov monolitni dizajn omogućava visok kvalitet zraka i preciznost obeležavanja. Visoka snaga koja se ostvaruje u nanosekundnim pulsevima omogućava veoma efikasno obeležavanje i graviranje.

Kompaktnost i pouzdanost

Fiber lasere odlikuje izuzetna kompaktnost u odnosu na druge tipove laserskih sistema (YAG, CO2) slične snage.

Fiber laseri osiguravaju visoku pouzdanost, produženi životni vek i rad uz minimalno održavanje.

Tipične oblasti u kojima se primenjuju fiber laseri:

• Identifikacija,

• IT,

• Auto industrija,

• Elektronska industrija,

• Proizvodnja nakita,

• Proizvodnja medicinske opreme,

• Precizna mehanika,

• Elektronski sistemi i elektronika,

• Avio industrija,

• Namenska industrija.

Glavne prednosti Fiber lasera:

• Svetlo se nalazi u fleksibilnom vlaknu,

• Visoka izlazna snaga,

• Visok optički kvalitet,

• Kompaktnost,

• Pouzdanost,

• Dodatna snaga i bolji kvalitet zraka omogućava preciznije i brže rezanje,

• Niži troškovi posedovanja.

Domino F720i predstavlja najnoviji dodatak ediciji dokazanih kompaktnih fiber lasera visokih perfomansi.

Dizajniran da isporučuje jasne, čitljive i izdržljive kodove za aluminijumske limenke i sa IP65 ratingom, F720i optički laserski uređaj je posebno pogodan za izdržavanje strogih proizvodnih okruženja i zahteva za visokim brzim kodiranjem limenki.

Mogućnost isporuke visokokvalitetnih kodova pri linijskim brzinama od 600 m / min. Jedinstvena 3D koncentracija moći može postići ovakvu vrstu superiornog kodiranja putem optičkih laserskih markera sa kratkim i intenzivnim impulsima, što značajno povećava brzinu obeležavanja, a takođe rezultira visokom rezolucijom čak i na najizazovnijim površinama, kao što je konkavna površina dna konzerve.

Domino F-Serija, kompaktni laseri su fleksibilni na više načina: Nova i-Tech glava za skeniranje je manja i bolje podesiva, što omogućava laserima F-Serije instalaciju i u najograničenijim uslovima.

Nova verzija sa IP65 dizajnom osigurava bolju zaštitu instalacijama u grubom okruženju. Fleksibilno povezivanje i jednostavan interfejs sada omogućuje kontrolu F-Serije sa bilo koje pozicije.

Laseri F-Serije proizvode neograničen broj linija teksta u bilo kojoj orijentaciji i u mnogobrojim fontovima i veličinama. Podjednako su pogodni za grafike i 2D datamatrix kodove. Svi tipovi kodova se trajno apliciraju na širokom spektru materijala od sporijih do brzih proizvodnih linija. 

Više fleksibilnosti i jednostavnija integracija 

Sposobnost integracija i implementacije su izuzetno bitni, zbog čega je ovaj laser kompaktniji odnosno manjih dimenzija.

Kako bi se stvorio modularan dizajn komponente su razdvojene, čime se postiže jednostavna instalacija lasera F-Serije. 

Zaštita i pouzdanost na vrhunskom nivou 

Opciona IP65 verzija doprinosi zaštiti laserske cevi bez kompromisa sa ukupnom veličinom. Njegova konstrukcija od aluminijuma i nerđajućeg čelika obezbeđuje dugotrajne performanse i u najtežim okruženjima.

Kada govorimo o pouzdanosti opreme, mora se spomenuti robusni kontroler. On čuva podatke poruka bez potrebe za hard diskom, na taj način minimizujući broj pokretnih delova u celom sistemu.

On se takođe može skloniti ispod proizvodne linije, na udaljenoj poziciji od lasera ili na rack, čime se smanjuje mogućnost za slučajna oštećena. 

Pouzdani novi dizajn sa povećanom zaštitom svih delove F-Serije, čini ga pouzdanim izborom za svako proizvodno okruženje. 

Prezentacija Domino F720i 

Kompanija ELMED iz Temerina je 4. oktobra 2018. godine u prostorijama svoje kompanije održala prezentaciju jedinstvenog rešenja za lasersko obeležavanje limenki - Domino F720i, na kojoj su pored predstavnika kompanije Domino i Elmed prisustvovali i predstavnici velikih domaćih kompanija.

Zajednički zaključak sa skupa je da se teži postavljanju novih industrijskih standarda sa tehnologijom laserskog kodiranja, a uvođenje F720i nastavlja da proširuje granice inovacija kako bi pružila sve veću operativnu efikasnost za sve korisnike.

ELMED d.o.o.
JNA 166
21235 Temerin, Srbija
+381 21 844 767
office@elmedint.com
www.elmedint.com

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti