Vodafoneov samostalni 5G gradiće Ericsson

Komentari: 0
Fotografija od: Ericsson i Vodafone

Nakon nedavne odluke Vodafona da izgradi mrežu OpenRAN na jugozapadu Engleske i većem delu Velsa u saradnji sa Samsungovom Južnom Korejom, jedan od najvećih evropskih telekom operatora objavio je da je odabrao Ericssonovu dualnu tehnologiju 5G Core zasnovanu na oblaku za izgradnju svoje samostalne SA 5G mreža u Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

Izgradnja samostalne 5G mreže nasuprot deljenju mreže (Dinamic Spectrum Sharing DSS) pruža puni potencijal 5G usluga i inovacija. 5G Standalone će omogućiti sledeću generaciju programa i rešenja koja zahtevaju gigabitnu povezanost, maksimalne brzine prenosa podataka i najniže kašnjenje, kao i mrežu mogućnosti sečenja.

Pored toga, omogućiće mnogo širu upotrebu računarskog računara, naprednije korišćenje virtuelne stvarnosti, proširene stvarnosti i na kraju industrije 4.0.

Implementacija Vodafone-ovog 5G samostalnog trajaće pet godina i Ericsson će tako postati Vodafone-ov ključni partner za 5G mreže.

Uvođenje 5G SA već je počelo u Nemačkoj u aprilu ove godine, što predstavlja pokretanje najveće evropske komercijalne samostalne 5G mreže.

U razvoju Vodafone-ove 5G SA mreže u većim gradovima u Nemačkoj su uključeni Ericsson i OPPO i Kalcomm. Radeći nezavisno od 4G (LTE), 5G SA pruža niže kašnjenje od 5G nestandardnih (NSA) mreža i omogućava istovremeno povezivanje više korisnika i objekti za IoT.

Vodafone-ova mreža takođe će podržavati rezanje mreže, što omogućava fleksibilnost jer se različiti delovi mreže mogu dodeliti za različite specifične namene.

Uz mogućnosti za inovacije, potrošnja energije korisnika mobilnih telefona sa 5G SA smanjena je za skoro 20 procenata.

To je zato što uređaj više ne mora istovremeno da komunicira sa 5G i LTE mrežom.

12. aprila, tehničari u Frankfurtu su prebacili sve Vodafone mobilne radio stanice u opsegu 3,5 GHz na 5G SA, povezujući ih sa nezavisnom mrežom jezgre 5G. Ericsson je obezbedio opremu i rešenja za radio sistem, kao i Ericsson Cloud Core na 5G Core tehnologiji kako bi pomogao Vodafoneu da započne izgradnju prve samostalne 5G mreže u Evropi.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti