VLT® FLEXCONCEPT® REŠENJE - MAKSIMIZACIJA DOSTUPNOSTI ZA PUNJENJE BOCA VISOKOG KAPACITETA

Komentari: 0

Industrija pića nas održava hidriranim tokom celog dana, ali ne bez truda. Pivara Skopje je vodeći proizvođač Coca-Cola pića na Balkanu, portfolija najpoznatijih gaziranih pića na svetu.

Makedonski pogon je u vlasništvu kompanija Heineken i Coca-Cola Hellenic Group, koje prednjače u industriji konstantnim ulaganjem u projekte energetske efikasnosti širom svojih proizvodnih postrojenja.

Da bi ispunili nove standarde za dostupnost, fleksibilnost i energetsku efikasnost – i da bi se nosili sa stalnom potražnjom za širokim spektrom Coca-Cola pića – proizvodna linija za punjenje povratnih staklenih boca (RGB) u Pivari Skopje je zahtevala modernizaciju.

Sistem transportnih traka je radio na zastarelim reduktorima i gotovo zastareloj PLC tehnologiji – sa neefikasnim punjenjem boca koje je dovodilo do prekida rada i visokih troškova održavanja.

Otkrijte kako je Danfoss VLT® FlexConcept® – besprekorno integrisano, moderno i budućnost prilagodljivo rešenje – pomoglo proizvodnoj liniji da pouzdano poveća brzinu proizvodnje za precizno punjenje boca i da se lako prilagodi fleksibilnost – sve uz poboljšanje energetske efikasnost na liniji punjenja boca.

IZAZOV

Transportna linija Pivare Skopje oslanjala se na motore sa direktnim upuštanjem (DOL).

To je značilo da brzina transportne trake nije mogla biti regulisana – što je dovodilo do pada boca, problema pri punjenju i ponekad čak do potpunog zaustavljanja proizvodnje.

Uz to, uz već zastareli i gotovo zastareli PLC automatizacioni sistem koji je bio pozadina toga, suočavali su se sa skupim troškovima održavanja i konstantnim problemima pri nabavci rezervnih delova.

Modernizacija je bila ključna za rešavanje izazova na transportnoj liniji Pivare Skopje – posebno kada je u pitanju povećanje dostupnosti i poboljšanje energetske efikasnosti .

Kao najveći proizvođač Coca-Cola napitaka u regionu, Pivara Skopje je trebala rešenje koje će omogućiti njihovoj proizvodnoj liniji da se prilagodi različitim receptima, količinama i brzinama sa agilnom preciznošću – i podržava operativnu optimizaciju.

"Pivara Skopje je želela dodatno poboljšanje standarda rada i energetske efikasnosti na svojoj liniji za punjenje staklenih boca, istovremeno smanjujući operativne i troškove održavanja." Darko Kovač, PLC & SCADA programer u INDAS-u i Nenad Mirosavljević, inženjer prodaje za Danfoss pogone

REŠENJE

Na Coca-Cola transportnoj liniji Pivare Skopje, naš dugogodišnji partner INDAS implementirao je inovativno Danfoss VLT® FlexConcept® rešenje.

Zastareli mehanički varijator reduktori na svih devet pogona zamenjeni su Danfoss VLT® OneGearDrive® uređajima koji se kontrolišu putem VLT® Automation Drive FC 302.

Takođe, Danfoss pretvarači i motor reduktorski su se besprekorno integrisali sa novim PLC sistemom zahvaljujući otvorenoj arhitekturi sistema koja je kompatibilna sa rešenjima bilo kog drugog dobavljača kontrolera.

Inženjerski osmišljen kako bi zadovoljio zahteve moderne proizvodnje hrane i pića, VLT® FlexConcept® je izuzetno efikasan, omogućava agilnost u proizvodnji i značajno poboljšava dostupnost.

Kombinacija VLT® OneGearDrive® uređaja – isporučenih u higijenskom kućištu koje se pridržava smernica za bezbednost hrane – i VLT® Automation Drive FC 302, rešenje optimizuje produktivnost postrojenja dok istovremeno smanjuje troškove energije zahvaljujući pojednostavljenoj konfiguraciji pogona i smanjenju potrebe za rezervnim delovima.

VLT® FLEXCONCEPT® – KARAKTERISTIKE I PREDNOSTI

Karakteristike i prednosti VLT® FlexConcept® rešenja pružaju najefikasnija i najfleksibilnija rešenja za proizvodne linije visokog kapaciteta.

• Veća energetska efikasnost sa uparenim dizajnom motora sa trajnim magnetima (PM) i invertora

• Manji broj varijanti pojednostavljuje planiranje projekta, integraciju, puštanje u rad i održavanje

• Otvorena arhitektura sistema znači da je rešenje kompatibilno sa bilo kojim PLC sistemom za besprekornu integraciju i jednostavnu nadogradnju

• Jedinstveni higijenski dizajn sa glatkom površinom bez pukoti na može se brzo i lako čistiti , smanjujući povezane troškove

• Direktno montiranje na transportnu osovinu je pogodno za nadogradnju

ISHOD

Danfoss VLT® FlexConcept® omogućava proizvodnim linijama visokog kapaciteta da modernizuju svoje operacije sa lakoćom i efikasnošću.

U Pivari Skopje, implementacija VLT® FlexConcept® rešenja rezulti rala je najvišim nivoom fleksibilnosti i dostupnosti za proizvodnu liniju.

Postigli su bržu i pouzdaniju proizvodnju pića, trenutne uštede energije i povećani kapacitet punjenja - sve uz smanjenje prekida rada.

Pored toga, sa manje varijanti pogona, smanjili su troškove inventara za 70%.

To znači da proizvodna linija Pivare Skopje može da se prilagodi različitim receptima sa različitim parametrima, dok istovremeno povećava uštedu energije, smanjuje troškove inventara, pojednostavljuje postupke održavanja - sve uz relativno kratko vreme povraćaja ulaganja.

"Mogućnost besprekorne integracije VLT® FlexConcept® rešenja u transportnu liniju za punjenje boca Pivare Skoplje rezultirala je najvišim nivoom dostupnosti i efikasnosti."Darko Kovač, PLC & SCADA programer u INDAS-u i Nenad Mirosavljević, inženjer prodaje za Danfoss pogone

Danfoss d.o.o.
Ulica Đorđa Stanojevića 12
11070 Novi Beograd
Srbija
Tel.+381 11 209 8554
danfoss.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti