Više od 30 vojvođanskih privrednika na Međunarodnom sajmu opreme za preradu žitarica u Istanbulu

Komentari: 0
Fotografija od: PKV

Privredna komora Vojvodine (PKV) organizovala je krajem martaposetu privredne delegacije Međunarodnom sajmu opreme za preradu žitarica – „WORLD MILL TECH 2018“ u Istanbulu, koju su činili predstavnici više od 30 značajnih domaćih subjekata.

Delegaciju vojvođanskih privrednika predvodili su sekretar Udruženja poljoprivrede PKV Jelena Drobnjaki sekretar Udruženja industrije PKV mr Zoran Trpovski.

„Procenjujemo da su naše kompanije u razgovorima sa izlagačima došle do sveobuhvatnih veoma značajnih informacija o rešenjima za pojedine segmente njihove proizvodnje. Realno je očekivati da će neke od njih veoma brzo realizovati određene narudžbine koje bi trebalo da im u značajnoj meri unaprede proizvodnju i učine je efikasnijom, produktivnijom i konkurentijom na tržištu“,naglasio je Zoran Trpovski.

„Obuhvaćeni su bili svi segmenti – od čuvanja i analize žitarica, pripreme za obradu, obrade u najrazličitije proizvode, pakovanje proizvoda, rezervni delovi i tehnički detalji neophodni za ovu delatnost. Sajam je okupio oko 150 izlagača, aposetioci su mogli da vide najnovija tehnološka rešenja u ovoj grani. Kao i obično, kada je Turska u pitanju, imajući u vidu geografsku poziciju ove zemlje, osim evropskih, bili su prisutni posetioci iz dalekih azijskih i afričkih zemalja“, istakla je Jelena Drobnjak.

Već tradicionalno, organizovan je i sastanak sa direktorom „Adonisgroup“ i jednim od organizatora sajma u IstanbuluErdoganomDŽeladinom, sa kojim su predstavnici PKV razgovarali o dosadašnjoj saradnji i planovima za naredni period. Osim toga, tokom sastanka, razgovarali su i sa generalnim sekretarom turske Federacije proizvođača brašna (TUSAF)VuralomKuralom, koji je predstavio značaj ovog izvoznog artikla za Tursku i globalne relacije na ovom tržištu.

„Bez obzira na trenutne okolnosti, sigurno da ovaj kontakt može da bude značajan i za naše proizvođače u svetlu budućih aktivnosti vezanih za ovaj strateški artikal“, rekli su u PKV.

 

Izvor: PKV

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti