Viber omogućio korisnicima da šalju fotografije i video snimke omiljenim brendovima

Komentari: 0

Najpopularnija aplikacija za razmenu poruka u Srbiji - Rakuten Viber - predstavlja nove funkcionalnosti koje će brendovima omogućiti da bolje usluže korisnike – a korisnicima pružiti priliku da s brendovima komuniciraju kao sa prijateljima.

Posredstvom ove nove opcije Viberovi korisnici će moći da razmenjuju fotografije, video snimke i GIF-ove sa brendovima koristeći funkciju kamere integrisanu u aplikaciju.

Uz to, korisnici će moći da šalju kompanijama i različite vrste fajlova.

U sklopu ovog noviteta, Viber je uskladio dizajn Biznis stranice za četovanje sa glavnim ekranom za privatne prepiske (na kome su sadržane razmenjene poruke sa sa porodicom i prijateljima) i to na taj način što su dodata „dugmad“ za kameru i galeriju.

Slanje dokumenata, video snimaka i fotografije brendovima moći će da se vrši na dva načina:

1) Sa mobilnog uređaja: klikom na dugme „Galerija“ otvara se mogućnost izbora fotografije, video klipa ili ostalih fajlova iz telefona korisnika – ili trenutnog pravljenja fotografije ili video klipa pritiskom na dugme „Kamera“.

2) Sa desktop uređaja: klikom na dugme „+“ korisnici će moći da biraju da li će poslati foto, video klip ili dokument.

Nova funkcionalnost podržava razmenu najčešće korišćenih formata fotografija (.jpg, .jpeg, .png, .bmp, .svg, .webp) i video klipova (.avi, .wmv, .mov, .mp4, .3gpp, 3gpp2, .asf , .mkv, .mp2ts, .webm).

Veličina video klipa ne bi smela da bude veća od 100 megabajta, i ne veća od 24 megabajta za GIF-ove.

Za fotografije nema ograničenja u pogledu veličine. Takođe, povećana je maksimalna veličina sa 25 na 200 megabajta za druge fajlove koji se šalju brendovima putem poruka.

Svi fajlovi kompanije/brenda i korisnika u toj komunikaciji zaštićeni su enkripcijom u tranzitu.

Očekuje se da će nova funkcionalnost biti raznovrsno korisna. Na primer, ako ste kupili sto u radnji – osoblje neće morati da vam putem telefona mukotropno objašnjava kako da ga sklopite, već samo da vam pošalje video vodič kroz vašu uzajamnu prepisku na Viberu.

Na isti način će biti moguće rešavati i ostala pitanja i probleme – a da se pritom izbegnu lične posete prodajnom mestu, što je pogodno naročito u vreme pandemije.

Uvođenje ove usluge usledilo je nekoliko meseci pošto je Viber predstavio još jednu funkcionalnost pomoću koje kupci mogu lakše da pronađu četove sa brendovima koji su im potrebni.

Radi se o funkcionalnosti „pinovanja/kačenja na vrh četa“, koja omogućava korisnicima da postave čet sa određenim brendom na vrh ekrana sa privatnom prepiskom.

Kako bi koristili sve nove funkcionalnosti, biće obavezno da korsnici Vibera preuzmu poslednju ažuriranu verziju aplikacije.

O kompaniji Rakuten Viber:

Rakuten Viber povezuje ljude – bez obzira na to ko su i odakle dolaze.

Naša globalna baza korisnika ima na raspolaganju niz funkcija poput direktnog četovanja, video poziva, razmene poruka unutar grupa, vesti i diskusija o omiljenim robnim markama i poznatim ličnostima.

Mi obezbeđujemo da naši korisnici imaju bezbedne i slobodne uslove da dele svoje emocije.

Rakuten Viber je deo Rakuten Inc., globalnog lidera u elektronskoj trgovini i finansijskim uslugama.

Zvanični je kanal komunikacije FK Barselona, kao i zvanični partner za razmenu instant poruka i aplikacija za pozive Golden Stejt Voriorsa.

Preuzmite Viber danas i uživajte u najboljem komunikacijskom iskustvu na svetu.

Pratite Viber Srbija Zajednicu za novosti iz Viber sveta!

Za dodatna pitanja, pišite email na Mariia.Martyrosian@viber.com

Najnovije vizuelne elemente robne marke Rakuten Viber možete preuzeti iz našeg brend centra.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti