Uskoro novi broj časopisa Industrija

Komentari: 0

U novom broju časopisa Industrija očekuju vas brojne teme iz raznih oblasti industrije, kao i studije slučaja, razgovori s  povodom, retrospektive, poslovni saveti, najave događaja, izveštaji sa sajmova...

Ukoliko želite da se pretplatite na časopis Industrija, možete nas kontaktirati na 011/305 88 22, putem mejla dusanka@industrija.rs ili popunjavanjem formulara na našem portalu.

Sve potrebne informacije o pretplati na časopis Industrija, možete pogledati OVDEPogledajte neke od tema koje vas očekuju u broju 78

Digitalna transformacija niskonaponskih distributivnih mreža - ABB Ability™ Electrical Distribution Control System

ABB Ability™ Electrical Distribution Control System omogućava prikupljanje podataka od umreženih ABB niskonaponskih uređaja. Podaci se prosleđuju na cloud platformu pomoću komunikacionih modula Emax 2 prekidača, Ekip UP mernih uređaja ili TruONE uređaja za automatsko prebacivanje napajanja. Autorizovani korisnici mogu pristupiti podacima preko online portala Ekip SmartVision.

Beckhoff

ELM merni moduli Beckhoff: Merna tehnologija u klasičnom I / O sistemu

EtherCAT merni moduli su namenjeni za različite primene u industrijskim okruženjima i ispitnim uređajima. Serija Basic linije sa uzorcima od 10 ksps ili više uključuje višenamenske kanale sa različitim mernim opsezima (30V...20mV, +/- 20mA, puni / pola / kvartalni bitovi mernih listova, IEPE senzori, termoparovi, RTD senzori).

Poslovni saveti

BRENDING & VIZUELNI IDENTITET - jasna komunikacija vaše kompanije sa vašom ciljnom grupom

Ako nudite kvalitetan proizvod ili uslugu, onda je pitanje koje se nameće samo po sebi, koji je vaš sledeći korak u poslovanju? Kako privući pažnju klijenta da kupi vaš proizvod? Da li je vaša usluga ono što se traži ili za nju tek treba da se čuje? Vama jeste u cilju ostvarenje što uspešnije prodaje, ali kako doći do kupca? Sve dok se pitate šta je dobro za vaš posao stremite ka uspehu u daljem poslovanju.

Nove Tehnologije

zenon - pametna kontrola i intuitivne operacije za robotsko zavarivanje

Optimizacija korisničkog iskustva za Novarc Technologies

Novarc Technologies Inc. proizvodi robote za elektrolučno zavarivanje i za druge namenske operacije zavarivanja. Da bi poboljšao iskustvo operatera, Novarc se okrenuo ka COPA-DATA zenon rešenju, sa namerom da kreira jednostavan korisnički interfejs za svoje mašine za robotsko zavarivanje.

Predstavljamo

E-lager, sa svojom jedinstvenom ponudom proizvoda, menja srpsko tržište

Šta imaju zajedničko ležajevi, spojnice, zaptivci, ručke, ručice, lubrikanti, univerzalni lepak, stopice, kaiševi, kaišnici, osigurači? Jednostavno, ovi proizvodi obezbeđuju ispravan, kvalitetan i bezbedan rad svih uređaja, mašina, motora i mehaničkih pogona. Drugim rečima omogućavaju da se sve oko nas kreće, da radi, da svet jednostavno ide napred. Zajedničko za sve ove proizvode jeste i kompanija HandlerWest.

Građevinska industrija

OBO rešenja za tunele

Svake godine evropski tuneli su na proveri kada počne sezona odmora. Mnogo nesreća i požara je dovelo do ponovnog razmišljanja i modernizacije većine sistema. Danas su zahtevi - čak i za električnu infrastrukturu - izuzetno visoki. OBO čini prolaz sigurnijim.

Rešenja su uglavnom nevidljiva, ali pružaju osećaj sigurnosti.

• Stvaranje pasivne sigurnosti

• Održavanje funkcionalnosti u slučaju greške

• Održavanje pouzdanog napajanja energijom i prenosa podataka

• Ispunjavanje svih protivpožarnih zahteva

Građevinska industrija

MATERIJALI UVEK U TRENDU: ALUCOBOND, SOLARNE FOLIJE I LEKSAN

Fasada je, i bukvalno - prema značenju reči, a i figurativno, lice jedne građevine. Nesumnjivo da je zadatak arhitekture da ovo lice učini što lepšim i privlačnijim. Pri tome se mora imati na umu da je svaka građevina neprestano izložena najrazličitijim vremenskim uticajima: ekstremnim niskim i visokim temperaturama, suncu, kiši, gradu, vetru, snegu. 

Zato svaka fasada, pored toga što treba da je lepa, mora da bude i sposobna da se suoči sa svim prirodnim nepogodama, ali i sa požarom... 

Da li postoji fasadna obloga koja može bez kompromisa da odgovori pomenutim zahtevima savremenog građevinarstva? 

Telekom Srbija a.d. - Oslobodi svoj biznis

Moderan biznis zahteva da budete uvek dostupni, u svakom trenutku i gde god da se nalazite. Bilo da ste u kancelariji, na poslovnom sastanku, službenom putu ili odmoru, Vaš posao ne sme da trpi. Zato je sve češći prizor poslovnog čoveka koji sa plaže proverava mail-ove, i u restoranu sedi sa laptopom ili razgovara sa partnerima i kolegama. 

Potreba za interakcijom je sve veća, a biti online postao je standard od koga uspešan biznismen ne može da pobegne. 

Ukoliko i Vaše poslovanje zahteva dinamičnu komunikaciju i stalan, neograničen pristup internetu, mts je za Vas pripremio Biznis Libero tarife koje Vam omogućavaju da radite u pokretu i da Vaša kancelarija bude uvek tamo gde ste Vi, jer imate neograničen superbrzi 4G internet!

Nove tehnologije

EATON easyE4 – najbrža staza do uspeha

Snažan hardver, veliki izbor ekspanzionih kartica i značajne komunikacione opcije omogućavaju korišćenje easyE4 programabilnog releja u širokom spektru aplikacija i tržišta.

Integrisani Ethernet interfejs nudi korisnicima i pristup ka Industrial Internet of Things – (IoT). Programabilni relej easyE4 menja postojeće easy500, easy700 i easy800 serije.

Razgovor s povodom

Institucija stara više od veka i dalje velika podrška građevinskoj industriji

U Beogradu postoji građevinska škola koja školuje decu za kadar u oblasti građevinarstva i elektrotehnike. Jedina je škola koja obrazuje deficitarne profile u trogodišnjem trajanju. Ono što je zaista fascinantno je da je škola osnovana 1902. godine kao treća u Evropi u građevinskoj struci. Iz klupa ove škole izašlo je preko 35 000 najpotrebnijih zanatlija u oblasti građevinarstva.

Škola obezbeđuje učenicima stipendije i učeničke kredite, kao i smeštaj u đačke domove. Tradicija građevinske škole od 117 godina nas je navela da porazgovaramo sa direktorkom ove ustanove, gospođom Draganom Radovanović.

Sa lica mesta

Hannover messe - preview

Industrija je u procesu brzih i radikalnih promena, jer teme kao što su veštačka inteligencija i mašinska digitalizacija nastavljaju da razvijaju povezanost u industrijskim procesima. HANNOVER MESSE 2019 će za vodeću temu istaknuti "Industrijsku inteligenciju", uz istovremeni fokus na ulogu ljudi kao odlučujućih generatora ideja za fabriku budućnosti.

Nove tehnologije

Dijagnostički mrežni prolaz Cube67 - Dijagnostikovanje postaje jednostavno

Sabirnički sistem Cube kompanije Murrelektronik nudi široke dijagnostičke mogućnosti. Dijagnostički mrežni prolaz olakšava pristup ovim podacima. Ovo rešenje je lako implementirati, ono pruža jasna obaveštenja u slučaju kvara i omogućava visoku raspoloživost mašina i sistema putem ubrzanog rešavanja problema.

Sistem Cube kompanije Murrelektronik je decentralizovan sistem sabirnica sa visokim performansama koji se koristi na mnogim mašinama i sistemima.

Najava događaja

45. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE – najznačajnija manifestacija u regionu

Gradimo budućnost sada

Najveći sajamski događaj u građevinskoj industriji u regionu Jugoistočne Evrope, Sajam građevinarstva u Beogradu, održaće se od 17. do 20. aprila 2019. godine na Beogradskom sajmu. Uz slogan “Gradimo budućnost sada”, pod kupolama i na otvorenom prostoru, predstaviće se svi segmenti građevinske delatnosti.

Studija slučaja

Tecon sistem – automatski kranovi za svaku proizvodnju 

Unutrašnja logistika, odnosno tok materijala u okviru fabrike, predstavlja srž svakog proizvodnog sistema. Dugoročni trend je da se tokovi materijala automatizuju, u što je moguće većoj meri. U zavisnosti od tipova procesa, automatizacija tokova materijala može da bude delimična, kod poluautomatskih procesa, odnosno potpuna, kod potpuno automatizovanih procesa. 

Projektni zadatak koji je poveren inženjerskom timu Tecon sistema, pod vođstvom dr inž. Zorana Petrovića od strane Trelleborga, kao investitora, odnosno Termoinženjeringa, kao glavnog izvođača izgradnje novog pogona, obuhvatao je projektovanje dva specijalna krana koja se nalaze na istoj kranskoj stazi, čija je uloga delimična automatizacija proizvodnog procesa vulkanizacije guma za poljoprivrednu mehanizaciju.

Nove tehnologije

Velika pokretljivost – visoka produktivnost

FANUC je proširio svoju široku paletu modela na još dva robota: robot za rukovanje M-20iD / 25 i varijantu ARC Mate 120iD. Oba ova modela imaju poboljšane karakteristike, veće osovinske brzine i veliki radni opseg u poređenju sa njihovim prethodnicima. Oba nova robota se kontrolišu pomoću kontrolera R-30iB Plus.

Topomatika

Weidmüller: Automatsko skeniranje elektroda i alata

Grupa Weidmüller, sa sedištem u Detmoldu, izumitelj je plastično izolovanih terminalnih blokova. To su konektori koji su esencijalni elementi današnjih upravljačkih jedinica. Terminalni blokovi, kao što je Weidmüller Klippon® Connect se sastoje pre svega od plastike sa provodljivim alatom koji se sastoji od najmanje dva dela, koji se proizvode od kaljenog čelika u erodirajućim mašinama.

Cilj: 100% kvalitet kroz automatizaciju 

Da bi se to postiglo, elektrode se prvo izrađuju iz grafita. Veličina elektroda se kreće od 15×15 mm do 200×200 mm. Jednom obrađeni, uzorci od grafita izgledaju kao gotovi proizvodi, formirajući pandane injekcionih kalupa.

Retrospektiva

RETROSPEKTIVA 2018

Investicije i planovi u oblasti INDUSTRIJE koji su izazvali najveće interesovanje korisnika eKapije

Tradicionalno, za prvi broj u godini odvojimo nekoliko strana za analizu industrijske godine iza nas koju detaljno pripremi Investicioni tim eKapije. I ovog puta urađena je analiza i formirana rang lista investicija i investicionih ideja koje su izazvale najveće interesovanje/čitanost korisnika ovog poslovnog portala u 2018. godini.

Rezultati su veoma interesantni, neki očekivani, mada ima i dosta iznenađenja, tako da smo upravo zbog toga odlučili da ove informacije podelimo sa vama.


0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti